Sastāvdaļas
Virspusei
200 ml miltu
250 ml Dansukker brūnā cukurniedru cukura
1 tējkar. cepamā pulvera
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2 olas
Ogu pildījumam
0,5 – 1 kg kazeņu vai citu ogu pēc izvēles
2 ēdamkar. kartupeļu cietes
100 ml Dansukker brūnā cukurniedru cukura
125 g izkausēta sviesta
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 °C.
Gatavo virskārtu. Miltus, cukuru, cepamo pulveri un pusi no olām ar rokām samaisa drupanā mīklā. Ja nepieciešams, pievieno vairāk olu.
Gatavo pildījumu. Ogas ar kartupeļu cieti un cukuru uzmanīgi samaisa.
Ogas kārto formiņās, pārkaisa ar drupačām un pārlej ar izkausētu sviestu. Cep cepeškrāsnī apmēram 30-35 minūtes, līdz virskārta ir zeltaini brūna. Mazliet atdzesē un pasniedz ar vaniļas krēmu vai biezu jogurtu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.