Kaulu maizītes

Spokainās "kaulu" maizītes patiesībā ir nevainīgas rauga bulciņas, kam piešķirta baismīgi kaulaina forma. Svaigi ceptas, pārsmērē tās ar cukura sīrupu, lai atjaunotu mitruma līmeni un piešķirtu vieglu spīdumu.

apm. 30 gab

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

25 g svaiga rauga
100 ml piena
500 ml ūdens
2 ēdamkar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
200 ml auzu kliju
2 sarīvētas ķiploka daiviņas (pēc izvēles)
900 ml-1 l cieto kviešu graudu miltu
2 tējkar. sāls
Milti darba virsmas apkaisīšanai

Instrukcijas

Raugu iedrupina bļodā, pielej siltu pienu un maisa, līdz raugs izšķīdis. Pielej ūdeni, sīrupu, auzu klijas un saspiestu ķiploku. Pievieno miltus un izmaisa. Pievieno sāli un turpina mīcīt mīklu (ar mikseri – 10 minūtes ar visātrākajiem apgriezieniem). Divas stundas raudzē siltumā. Mīklu izliek uz galda, kas apkaisīts ar miltiem, un sadala divos gabalos. No katra gabala izveido taisnstūri apm. 15 x 30 cm lielumā. Sagriež traisnstūri strēmelēs un liek uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Strēmeļu galiņus pavelk uz augšu un uz sāniem, izveidojot kaulu formu. Raudzē vēl vienu stundu. Pārslaka „kaulus” ar ūdeni un cep krāsns vidusdaļā 250 °C apmēram 10 minūtes. Atdzesē uz režģa.
 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.