Kaulu maizītes

Spokainās "kaulu" maizītes patiesībā ir nevainīgas rauga bulciņas, kam piešķirta baismīgi kaulaina forma. Svaigi ceptas, pārsmērē tās ar cukura sīrupu, lai atjaunotu mitruma līmeni un piešķirtu vieglu spīdumu.

apm. 30 gab

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

25 g svaiga rauga
100 ml piena
500 ml ūdens
2 ēdamkar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
200 ml auzu kliju
2 sarīvētas ķiploka daiviņas (pēc izvēles)
900 ml-1 l cieto kviešu graudu miltu
2 tējkar. sāls
Milti darba virsmas apkaisīšanai

Instrukcijas

Raugu iedrupina bļodā, pielej siltu pienu un maisa, līdz raugs izšķīdis. Pielej ūdeni, sīrupu, auzu klijas un saspiestu ķiploku. Pievieno miltus un izmaisa. Pievieno sāli un turpina mīcīt mīklu (ar mikseri – 10 minūtes ar visātrākajiem apgriezieniem). Divas stundas raudzē siltumā. Mīklu izliek uz galda, kas apkaisīts ar miltiem, un sadala divos gabalos. No katra gabala izveido taisnstūri apm. 15 x 30 cm lielumā. Sagriež traisnstūri strēmelēs un liek uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Strēmeļu galiņus pavelk uz augšu un uz sāniem, izveidojot kaulu formu. Raudzē vēl vienu stundu. Pārslaka „kaulus” ar ūdeni un cep krāsns vidusdaļā 250 °C apmēram 10 minūtes. Atdzesē uz režģa.
 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.