Kaulu maizītes

Spokainās "kaulu" maizītes patiesībā ir nevainīgas rauga bulciņas, kam piešķirta baismīgi kaulaina forma. Svaigi ceptas, pārsmērē tās ar cukura sīrupu, lai atjaunotu mitruma līmeni un piešķirtu vieglu spīdumu.

apm. 30 gab

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

25 g svaiga rauga
100 ml piena
500 ml ūdens
2 ēdamkar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
200 ml auzu kliju
2 sarīvētas ķiploka daiviņas (pēc izvēles)
900 ml-1 l cieto kviešu graudu miltu
2 tējkar. sāls
Milti darba virsmas apkaisīšanai

Instrukcijas

Raugu iedrupina bļodā, pielej siltu pienu un maisa, līdz raugs izšķīdis. Pielej ūdeni, sīrupu, auzu klijas un saspiestu ķiploku. Pievieno miltus un izmaisa. Pievieno sāli un turpina mīcīt mīklu (ar mikseri – 10 minūtes ar visātrākajiem apgriezieniem). Divas stundas raudzē siltumā. Mīklu izliek uz galda, kas apkaisīts ar miltiem, un sadala divos gabalos. No katra gabala izveido taisnstūri apm. 15 x 30 cm lielumā. Sagriež traisnstūri strēmelēs un liek uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Strēmeļu galiņus pavelk uz augšu un uz sāniem, izveidojot kaulu formu. Raudzē vēl vienu stundu. Pārslaka „kaulus” ar ūdeni un cep krāsns vidusdaļā 250 °C apmēram 10 minūtes. Atdzesē uz režģa.
 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.