Sastāvdaļas
25 g svaiga rauga
100 ml piena
500 ml ūdens
2 ēdamkar. Dansukker Tumšā cukura sīrupa
200 ml auzu kliju
2 sarīvētas ķiploka daiviņas (pēc izvēles)
900 ml-1 l cieto kviešu graudu miltu
2 tējkar. sāls
Milti darba virsmas apkaisīšanai
Instrukcijas
Raugu iedrupina bļodā, pielej siltu pienu un maisa, līdz raugs izšķīdis. Pielej ūdeni, sīrupu, auzu klijas un saspiestu ķiploku. Pievieno miltus un izmaisa. Pievieno sāli un turpina mīcīt mīklu (ar mikseri – 10 minūtes ar visātrākajiem apgriezieniem). Divas stundas raudzē siltumā. Mīklu izliek uz galda, kas apkaisīts ar miltiem, un sadala divos gabalos. No katra gabala izveido taisnstūri apm. 15 x 30 cm lielumā. Sagriež traisnstūri strēmelēs un liek uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Strēmeļu galiņus pavelk uz augšu un uz sāniem, izveidojot kaulu formu. Raudzē vēl vienu stundu. Pārslaka „kaulus” ar ūdeni un cep krāsns vidusdaļā 250 °C apmēram 10 minūtes. Atdzesē uz režģa.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.