Raugu iedrupina bļodā, pielej pienu un maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pieliek ūdeni, sīrupu, auzu klijas un ķiploku. Pievieno miltus un maisa (ja ar mikseri – 5 minūtes ar lēniem apgriezieniem). Pievieno sāli un turpina mīcīt mīklu (ar mikseri – 10 minūtes ar visātrākajiem apgriezieniem). Atstāj uzbriest uz 2 stundām. Liek mīklu uz galda, kas apkaisīts ar miltiem, un sadala 2 gabalos. No katra gabala izveido taisnstūri apm. 15 x 30 cm lielumā. Sagriež traisnstūri strēmelēs un liek uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru. Strēmeļu galiņus pavelk uz augšu un uz sāniem tā, lai strēmeles atgādinātu kaulus. Atstāj uzbriest uz 1 stundu. Pārslaka „kaulus” ar ūdeni un cep krāsns vidusdaļā 250°C apmēram 10 minūtes. Liek atdzist uz režģa.
Šo recepti sastādīja