Karstā šokolāde

2 porcijas 25 minūtes
Vairākumam no mums ar karstu šokolādi saistās skaistas atmiņas. Tā ir vienlīdz garda gan izbraucienos, gan arī baudot atpūtu dīvānā iepretim sprakšķošam kamīnam. Šeit atradīsi vairākus padomus, kā pagatavot izcilu karsto šokolādi.
Karstā šokolāde
(0)

  • 100 g tumšās šokolādes
  • 400 ml piena
  • 200 ml saldā krējuma
  • 2 ēdamkar. Dansukker Gaišā Muscovado cukura
  • 1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

Garšas dažādošanai

  • 2 tējkar. malta kanēļa + 0,5 sasmalcināta čili pipara pāksts
  • 200 g svaigu aveņu
  • 500-600 ml tekilas

Varianti dekorēšanai

  • Putukrējums
  • Mazie zefīriņi (maršmellovi)
  • Šokolādes čipsi vai graudiņi
  • Dansukker dzidrais cukura sīrups
  • Malts kardamons, kanēlis vai kakao pulveris

Šokolādi sadrupina. Katliņā uzkarsē pienu, saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno šokolādi un izvēlētās garšvielas. Vidējā karstumā maisa, līdz šokolāde izkususi. Karsto šokolādi lej krūzītēs un dekorē.

Padoms!
Gaišā Muscovado cukura šķipsniņa padarīs garšu vēl bagātīgāku.