Karstā šokolāde

Vairākumam no mums ar karstu šokolādi saistās skaistas atmiņas. Tā ir vienlīdz garda gan izbraucienos, gan arī baudot atpūtu dīvānā iepretim sprakšķošam kamīnam. Šeit atradīsi vairākus padomus, kā pagatavot izcilu karsto šokolādi.

2 porcijas

25 minūtes

Atzīme (5 gab)

Sastāvdaļas

100 g tumšās šokolādes
400 ml piena
200 ml saldā krējuma
2 ēdamkar. Dansukker Gaišā Muscovado cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

Garšas dažādošanai
2 tējkar. malta kanēļa + 0,5 sasmalcināta čili pipara pāksts
200 g svaigu aveņu
500-600 ml tekilas

Varianti dekorēšanai
Putukrējums
Mazie zefīriņi (maršmellovi)
Šokolādes čipsi vai graudiņi
Dansukker dzidrais cukura sīrups
Malts kardamons, kanēlis vai kakao pulveris

Instrukcijas

Šokolādi sadrupina. Katliņā uzkarsē pienu, saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno šokolādi un izvēlētās garšvielas. Vidējā karstumā maisa, līdz šokolāde izkususi. Karsto šokolādi lej krūzītēs un dekorē.

Padoms!
Gaišā Muscovado cukura šķipsniņa padarīs garšu vēl bagātīgāku.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Ziemassvētku cepumi

Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku deserti

Ziemas vidū apkārt virmo klementīnu un safrāna smarža. Šī smarža vēstī, ka uz zemes ir arī tādas vietas, kur nav tik tumšs un tik auksts, kā pie mums, ziemeļos.

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.