Karstā šokolāde

Vairākumam no mums ar karstu šokolādi saistās skaistas atmiņas. Tā ir vienlīdz garda gan izbraucienos, gan arī baudot atpūtu dīvānā iepretim sprakšķošam kamīnam. Šeit atradīsi vairākus padomus, kā pagatavot izcilu karsto šokolādi.

2 porcijas

PT25M

25 minūtes

Atzīme (159 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g tumšās šokolādes
400 ml piena
200 ml saldā krējuma
2 ēdamkar. Dansukker Gaišā Muscovado cukura
1 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

Garšas dažādošanai
2 tējkar. malta kanēļa + 0,5 sasmalcināta čili pipara pāksts
200 g svaigu aveņu
500-600 ml tekilas

Varianti dekorēšanai
Putukrējums
Mazie zefīriņi (maršmellovi)
Šokolādes čipsi vai graudiņi
Dansukker dzidrais cukura sīrups
Malts kardamons, kanēlis vai kakao pulveris

Instrukcijas

Šokolādi sadrupina. Katliņā uzkarsē pienu, saldo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno šokolādi un izvēlētās garšvielas. Vidējā karstumā maisa, līdz šokolāde izkususi. Karsto šokolādi lej krūzītēs un dekorē.

Padoms!
Gaišā Muscovado cukura šķipsniņa padarīs garšu vēl bagātīgāku.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.