Kardamona flāns

Trauslie cepumi ar kardamonu ir gardi un kraukšķīgi. Jo īpaši labi tie garšo kopā ar saldētu jogurtu vai vaniļas saldējumu. Šeit mēs piedāvājam svinīgas receptes, kā pagatavot cepumus ar kardamonu un citrusaugļu salātus.

8 porcijas

PT1H

1,5 stunda + 3 stundas saldētavā

Atzīme (1 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Saldētais jogurts
600 ml dabiskā jogurta ar 10% tauku saturu
60 g Dansukker Pūdercukura
140 g Dansukker dzidrā sīrupa

Laima sīrups
2 laima augļu sula (apmēram 3 ēdamkarotes)
3 ēdamkarotes Dansukker baltā cukurbiešu cukura

Kardamona flāns
50 g sviesta
40 g Dansukker dzidrā sīrupa
60 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
40 g kviešu miltu
1 tējkar. malta kardamona

Citrusaugļu kompots
2 greipfrūti
2 apelsīni
2 sarkanie apelsīni

Dekorēšanai
1 granātābols
Piparmētras

Instrukcijas

Gatavošanu sāk ar jogurta pagatavošanu. Visas jogurta sastāvdaļas samaisa, lej saldēšanas formā un novieto saldētavā uz vismaz 3 stundām.

Sagatavo laima sīrupu, uzvārot laima sulu kopā ar cukuru. Vāra, līdz cukurs izkūst un sīrups mazliet sabiezē. Atdzesē.

Gatavo flānu: cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.  Sviestu un cukura sīrupu katliņā izkausē. Pievieno cukuru. Izmaisa. Iemaisa izsijātus miltus un kardamonu. Iemaisa vijīgu masu. Noliek vēsumā, līdz sabiezē tā, lai masu varētu savelt bumbiņās.

No flāna masas saveļ 16 mazas bumbiņas – no tām vēlāk tiks pagatavotas tako laiviņas, vai 8 lielākas bumbiņas, no kā pagatavot groziņus. Bumbiņas liek uz plāksnes, kas pārklāta ar cepampapīru (pa 3-4 bumbiņām uz plāksnes). Cep cepeškrāsnī 8-10 minūtes. Izņem no krāsns. Pēc minūtes uzmanīgi, ar nazi atdala no pamatnes. Vēl karstas mazās bumbiņas uzliek uz nelielas formas, lai izveidotu tako laiviņas, vai uz apgāztas glāzes dibena, lai izveidotu groziņu formas. Atdzesē.

Pirms pasniegšanas nomizo citrusaugļus un sakārto tos uz 8 šķīvjiem. Blakus kārto izceptos kardamona cepumus un iekšā liek pa bumbiņai saldētā jogurta. Visu pārlej ar laima sīrupu. Pārkaisa ar granātābola sēkliņām un piparmētru lapiņām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.