Sastāvdaļas
Apaļa tortes forma ar izņemamu pamatni 24 cm diametrā.
12 biskvīta cepumu
75 g izkausēta sviesta
3 tējkar. kanēļa
600 g krēmsiera
240 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
4 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
Rīvēta miziņa no ½ citrona
4 lielas olas
150 ml saldā krējuma
Karameļu mērcei
200 ml saldā krējuma
90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker gaišā sīrupa
100 g sviesta
1/2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
Instrukcijas
Katliņā sajauc krējumu, cukuru, sviestu un sīrupu. Vāra, līdz sāk biezēt, tad pievieno vaniļas cukuru. Ja vēlas, var pievienot arī 4-5 tējkarotes sāls pārslu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.
Cepumus sadrupina un samaisa kopā ar izkausēto sviestu un kanēli.
Biskvīta drupačas izklāj veidnes pamatnē un izlīdzina ar lāpstiņu.
Siera kūka
Krēmsieru, cukuru un citrona miziņu samaisa. Maisot pievieno olas un saldo krējumu. Masu izlej pāri cepumu drupačām un pārslaka ar karameļu mērci (aptuveni 100 ml). Viegli pārvelk ar dakšiņu, veidojot rakstu.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 60 minūtes vai līdz kamēr masa sabiezē.
Lēnām atdzesē un pēc tam liek ledusskapī. Kad kūka pilnībā atdzisusi, uzmanīgi noņem formas malas. Pasniedzot pārlej ar karameļu mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.