Karameļu siera kūka

Karameļu siera kūka
Vērtējums: (7gab.)

Sastāvdaļas

Apaļa tortes forma ar izņemamu pamatni 24 cm diametrā.

12 biskvīta cepumu
75 g izkausēta sviesta
3 tējkar. kanēļa
600 g krēmsiera
240 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
4 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
Rīvēta miziņa no ½ citrona
4 lielas olas
150 ml saldā krējuma

Karameļu mērcei
200 ml saldā krējuma
90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker gaišā sīrupa
100 g sviesta
1/2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

Katliņā sajauc krējumu, cukuru, sviestu un sīrupu. Vāra, līdz sāk biezēt, tad pievieno vaniļas cukuru. Ja vēlas, var pievienot arī 4-5 tējkarotes sāls pārslu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.
Cepumus sadrupina un samaisa kopā ar izkausēto sviestu un kanēli.
Biskvīta drupačas izklāj veidnes pamatnē un izlīdzina ar lāpstiņu.

Siera kūka
Krēmsieru, cukuru un citrona miziņu samaisa. Maisot pievieno olas un saldo krējumu. Masu izlej pāri cepumu drupačām un pārslaka ar karameļu mērci (aptuveni 100 ml). Viegli pārvelk ar dakšiņu, veidojot rakstu.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 60 minūtes vai līdz kamēr masa sabiezē.
Lēnām atdzesē un pēc tam liek ledusskapī. Kad kūka pilnībā atdzisusi, uzmanīgi noņem formas malas. Pasniedzot pārlej ar karameļu mērci.

Šo recepti sastādīja

Dansukker