Sastāvdaļas
Apaļa tortes forma ar izņemamu pamatni 24 cm diametrā.
12 biskvīta cepumu
75 g izkausēta sviesta
3 tējkar. kanēļa
600 g krēmsiera
240 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
4 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
Rīvēta miziņa no ½ citrona
4 lielas olas
150 ml saldā krējuma
Karameļu mērcei
200 ml saldā krējuma
90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker gaišā sīrupa
100 g sviesta
1/2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
Instrukcijas
Katliņā sajauc krējumu, cukuru, sviestu un sīrupu. Vāra, līdz sāk biezēt, tad pievieno vaniļas cukuru. Ja vēlas, var pievienot arī 4-5 tējkarotes sāls pārslu.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.
Cepumus sadrupina un samaisa kopā ar izkausēto sviestu un kanēli.
Biskvīta drupačas izklāj veidnes pamatnē un izlīdzina ar lāpstiņu.
Siera kūka
Krēmsieru, cukuru un citrona miziņu samaisa. Maisot pievieno olas un saldo krējumu. Masu izlej pāri cepumu drupačām un pārslaka ar karameļu mērci (aptuveni 100 ml). Viegli pārvelk ar dakšiņu, veidojot rakstu.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 60 minūtes vai līdz kamēr masa sabiezē.
Lēnām atdzesē un pēc tam liek ledusskapī. Kad kūka pilnībā atdzisusi, uzmanīgi noņem formas malas. Pasniedzot pārlej ar karameļu mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.