Karameļu siera kūka

Atzīme (68 gab)

Sastāvdaļas

Apaļa tortes forma ar izņemamu pamatni 24 cm diametrā.

12 biskvīta cepumu
75 g izkausēta sviesta
3 tējkar. kanēļa
600 g krēmsiera
240 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
4 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura
Rīvēta miziņa no ½ citrona
4 lielas olas
150 ml saldā krējuma

Karameļu mērcei
200 ml saldā krējuma
90 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml Dansukker gaišā sīrupa
100 g sviesta
1/2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura

Instrukcijas

Katliņā sajauc krējumu, cukuru, sviestu un sīrupu. Vāra, līdz sāk biezēt, tad pievieno vaniļas cukuru. Ja vēlas, var pievienot arī 4-5 tējkarotes sāls pārslu.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175°C.
Cepumus sadrupina un samaisa kopā ar izkausēto sviestu un kanēli.
Biskvīta drupačas izklāj veidnes pamatnē un izlīdzina ar lāpstiņu.

Siera kūka
Krēmsieru, cukuru un citrona miziņu samaisa. Maisot pievieno olas un saldo krējumu. Masu izlej pāri cepumu drupačām un pārslaka ar karameļu mērci (aptuveni 100 ml). Viegli pārvelk ar dakšiņu, veidojot rakstu.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 60 minūtes vai līdz kamēr masa sabiezē.
Lēnām atdzesē un pēc tam liek ledusskapī. Kad kūka pilnībā atdzisusi, uzmanīgi noņem formas malas. Pasniedzot pārlej ar karameļu mērci.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.