Sastāvdaļas
100 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
200 g sviesta
300 g kviešu miltu
1 ola
Muscovado cukurs apvārtīšanai
Instrukcijas
Uz tīra galda izsijā miltus, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un Muscovado cukuru. Ar vēsām rokām ātri samīca viendabīgu mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek uz ½ stundu ledusskapī.
Mīklu sadala trīs daļās un katru saveļ 3 cm diametra rullī, atkal ietin plēvē un patur ledusskapī vēl 20 minūtes.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Cepešplāti izklāj ar cepamo papīru.
Katru mīklas rulli viegli apsmērē ar sakultu olu un apvārta Muscovado cukurā, lai veidojas cukura garoziņa. Ruļļus sagriež apm. 0,5 cm biezās šķēlēs, liek uz plāts un cep apmēram 15 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.