Karameļu cepumi

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

100 g Dansukker tumšā Muscovado cukura
200 g sviesta
300 g kviešu miltu
1 ola
Muscovado cukurs apvārtīšanai

 

Instrukcijas

Uz tīra galda izsijā miltus, pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu un Muscovado cukuru. Ar vēsām rokām ātri samīca viendabīgu mīklu, ietin pārtikas plēvē un liek uz ½ stundu ledusskapī.
Mīklu sadala trīs daļās un katru saveļ 3 cm diametra rullī, atkal ietin plēvē un patur ledusskapī vēl 20 minūtes.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Cepešplāti izklāj ar cepamo papīru.
Katru mīklas rulli viegli apsmērē ar sakultu olu un apvārta Muscovado cukurā, lai veidojas cukura garoziņa. Ruļļus sagriež apm. 0,5 cm biezās šķēlēs, liek uz plāts un cep apmēram 15 minūtes.

 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.