Karamelizētie rieksti

800 g

Atzīme (73 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

500 g mandeļu
270 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
120 g ūdens
50 g sviesta
10 g malta kanēļa
1 g krustnagliņu
4 g melno piparu
4 g koriandra
1 g smaržīgo piparu
2 g ingvera pulvera
3 g vaniļas cukura
2 anīsa zvaigznītes

Instrukcijas

Riekstus uz pannas apgrauzdē un atdzesē. Garšvielas samaļ dzirnaviņās. Atdzisušus riekstiņus pārkaisa ar svaigi maltām garšvielām.

Cukuru kopā ar ūdeni uzvāra. Verdošam pievieno sviestu. Kad tas izkusis, pievieno  mandeles. Turpina karsēt 2 minūtes, nepārtraukti maisot un neļaujot riekstiem salipt vienā pikā. Gatavus riekstiņus izber uz plāts un atdzesē.

Receptes autori: Maija un Jānis Kairi

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.