Karameles

Atzīme (60 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

110 g sviesta
120 g saldā krējuma
3 ēdamkarotes ūdens
40 g cukura sīrupa vai medus
200 g Dansukker baltā cukura
Šķipsniņa plēkšņu vai jūras sāls
100 g sālītu riekstiņu

Instrukcijas

Nelielā katlā izkausē sviestu, tam pievieno saldo krējumu un atdzesē.
Citā katliņā lej cukura sīrupu, ūdeni un cukuru. Uz vidēji lielas uguns visu uzvāra, līdz cukurs sāk burbuļot, un turpina vārīt vēl 7–10 minūtes, līdz cukurs iegūst zeltainu nokrāsu. Ja pieejams termometrs, temperatūrai jābūt 116 °C.
Lēnā strūkliņā, nepārtraukti maisot, pievieno izkausēto sviestu. Uzmanīgi, jo karamele ir ļoti, ļoti karsta!
Kad pievienots viss sviests, karameli turpina sildīt vēl 5 minūtes. Nepieciešamā temperatūra ir 116–118 °C.
Kvadrātveida cepamo formu izklāj ar cepamo papīru. Karsto masu lej formā, pārkaisa ar sāls graudiņiem un riekstiem un atdzesē vismaz 3 stundas. Pēc atdzesēšanas karameles sagriež kvadrātiņos un ietin cepamajā papīrā vai liek konfekšu kārbā.

Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.