Sastāvdaļas
110 g sviesta
120 g saldā krējuma
3 ēdamkarotes ūdens
40 g cukura sīrupa vai medus
200 g Dansukker baltā cukura
Šķipsniņa plēkšņu vai jūras sāls
100 g sālītu riekstiņu
Instrukcijas
Nelielā katlā izkausē sviestu, tam pievieno saldo krējumu un atdzesē.
Citā katliņā lej cukura sīrupu, ūdeni un cukuru. Uz vidēji lielas uguns visu uzvāra, līdz cukurs sāk burbuļot, un turpina vārīt vēl 7–10 minūtes, līdz cukurs iegūst zeltainu nokrāsu. Ja pieejams termometrs, temperatūrai jābūt 116 °C.
Lēnā strūkliņā, nepārtraukti maisot, pievieno izkausēto sviestu. Uzmanīgi, jo karamele ir ļoti, ļoti karsta!
Kad pievienots viss sviests, karameli turpina sildīt vēl 5 minūtes. Nepieciešamā temperatūra ir 116–118 °C.
Kvadrātveida cepamo formu izklāj ar cepamo papīru. Karsto masu lej formā, pārkaisa ar sāls graudiņiem un riekstiem un atdzesē vismaz 3 stundas. Pēc atdzesēšanas karameles sagriež kvadrātiņos un ietin cepamajā papīrā vai liek konfekšu kārbā.
Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.