Sastāvdaļas
110 g sviesta
120 g saldā krējuma
3 ēdamkarotes ūdens
40 g cukura sīrupa vai medus
200 g Dansukker baltā cukura
Šķipsniņa plēkšņu vai jūras sāls
100 g sālītu riekstiņu
Instrukcijas
Nelielā katlā izkausē sviestu, tam pievieno saldo krējumu un atdzesē.
Citā katliņā lej cukura sīrupu, ūdeni un cukuru. Uz vidēji lielas uguns visu uzvāra, līdz cukurs sāk burbuļot, un turpina vārīt vēl 7–10 minūtes, līdz cukurs iegūst zeltainu nokrāsu. Ja pieejams termometrs, temperatūrai jābūt 116 °C.
Lēnā strūkliņā, nepārtraukti maisot, pievieno izkausēto sviestu. Uzmanīgi, jo karamele ir ļoti, ļoti karsta!
Kad pievienots viss sviests, karameli turpina sildīt vēl 5 minūtes. Nepieciešamā temperatūra ir 116–118 °C.
Kvadrātveida cepamo formu izklāj ar cepamo papīru. Karsto masu lej formā, pārkaisa ar sāls graudiņiem un riekstiem un atdzesē vismaz 3 stundas. Pēc atdzesēšanas karameles sagriež kvadrātiņos un ietin cepamajā papīrā vai liek konfekšu kārbā.
Receptes autore: Anna Panna
Fotogrāfs: Elīna Upmale
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Pankūkas
Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Cepam ar citroniem un apelsīniem
Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!

Citrusaugļu laiks
Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Piektdienas atpūtas vakars
Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.