Sastāvdaļas
Auzu pārslu pamatnei
175 g sviesta
180 g kviešu miltu
90 g Dansukker cukurniedru cukura
55 g auzu pārslu
Pildījumam
3 olas
300 ml trekna krējuma
100 g mandeļu pastas
90 g Dansukker cukurniedru cukura
1 tējkar. vaniļas cukura
2 bumbieri
100 g kazeņu
Dekorēšanai
50 g mandeļu skaidiņu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Sviestu izkausē, pievieno cukuru, auzu pārslas un miltus.
Mīklu izklāj ietaukotā kūkas formā 26 cm diametrā. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes.
Sagatavo pildījumu. Olas sakuļ kopā ar krējumu. Pievieno sadrupinātu mandeļu pastu, niedru cukuru un vaniļas cukuru. Visu sastrādā vienmērīgā masā.
Bumbieriem izgriež serdes un sagriež šķēlītēs. Šķēlītes kārto kūkas formā, pārlej ar mīklu un pārkaisa ar ogām. Dekorē ar mandeļu skaidiņām.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 35 minūtes. Pildījumam jābūt sastingušam.
Pasniedz ar vaniļas mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.