Sastāvdaļas
Auzu pārslu pamatnei
175 g sviesta
180 g kviešu miltu
90 g Dansukker cukurniedru cukura
55 g auzu pārslu
Pildījumam
3 olas
300 ml trekna krējuma
100 g mandeļu pastas
90 g Dansukker cukurniedru cukura
1 tējkar. vaniļas cukura
2 bumbieri
100 g kazeņu
Dekorēšanai
50 g mandeļu skaidiņu
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C.
Sviestu izkausē, pievieno cukuru, auzu pārslas un miltus.
Mīklu izklāj ietaukotā kūkas formā 26 cm diametrā. Cep cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 10 minūtes.
Sagatavo pildījumu. Olas sakuļ kopā ar krējumu. Pievieno sadrupinātu mandeļu pastu, niedru cukuru un vaniļas cukuru. Visu sastrādā vienmērīgā masā.
Bumbieriem izgriež serdes un sagriež šķēlītēs. Šķēlītes kārto kūkas formā, pārlej ar mīklu un pārkaisa ar ogām. Dekorē ar mandeļu skaidiņām.
Cep krāsns vidējā daļā apmēram 35 minūtes. Pildījumam jābūt sastingušam.
Pasniedz ar vaniļas mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.