Sastāvdaļas
50 g sviesta istabas temperatūrā
250 ml piena
80 g Dansukker Dzidrā sīrupa
420 g kviešu miltu
3 g sāls
10 g cepamā pulvera
6 g kardamona
Kanēļa pildījums
50 g sviesta
75 g Dansukker Farīna cukura
6 g kanēļa
Dekorēšanai
cukura pērlītes vai tml.
Instrukcijas
Maizes mīklu pagatavo iepriekš, lai paņemtu līdzi uz pikniku, iepakotu pārtikas plēvē vai maisiņā. Visas mīklas sastāvdaļas liek bļodā, pēc izvēles pievienojot garšvielas, un sastrādā vijīgā mīklā. Pagatavo pildījumu – izkausē sviestu, pievieno cukuru un kanēli. Pildījumu iemaisa mīklā. Ja mīkla ir lipīga, pievieno mazliet vairāk miltu.
Pirms cepšanas mīklu sadala 16 līdzīgos gabaliņos. Katru plaukstās izrullē garenā “desiņā”, ko aptin apkārt barbekju kociņam. Pārkaisa ar cukura pērlītēm vai papildus kanēli. Grilē līdzīgi kā šašliku vai dārzeņus, ik pa laikam apgrozot, lai nepiedeg, līdz kamēr zeltainas.
Šo maizīti var cept arī cepeškrāsnī. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C un maizes “spirāles” cep krāsns vidējā daļā 10-15 minūtes ventilatora režīmā.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.