Kanēļbulciņas uz iesma - Receptes

Kanēļbulciņas uz iesma

16 gab. 40 minūtes
Kanēļbulciņas būs vēl neatvairāmākas, ja cepsi tās uz grila, brīvā dabā. Izbaudi svaigi ceptas maizītes ar bagātīgu kanēļa pildījumu! Dzidrais sīrups receptē nodrošina rauga mīklas gaisīgumu un maizītes mīksto struktūru.
Kanēļbulciņas uz iesma
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 50 g sviesta istabas temperatūrā
  • 250 ml piena
  • 80 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 420 g kviešu miltu
  • 3 g sāls
  • 10 g cepamā pulvera
  • 6 g kardamona

Kanēļa pildījums

  • 50 g sviesta
  • 75 g Dansukker Farīna cukura
  • 6 g kanēļa

Dekorēšanai

  • cukura pērlītes vai tml.

Maizes mīklu pagatavo iepriekš, lai paņemtu līdzi uz pikniku, iepakotu pārtikas plēvē vai maisiņā. Visas mīklas sastāvdaļas liek bļodā, pēc izvēles pievienojot garšvielas, un sastrādā vijīgā mīklā. Pagatavo pildījumu – izkausē sviestu, pievieno cukuru un kanēli. Pildījumu iemaisa mīklā. Ja mīkla ir lipīga, pievieno mazliet vairāk miltu.

Pirms cepšanas mīklu sadala 16 līdzīgos gabaliņos. Katru plaukstās izrullē garenā “desiņā”, ko aptin apkārt barbekju kociņam. Pārkaisa ar cukura pērlītēm vai papildus kanēli. Grilē līdzīgi kā šašliku vai dārzeņus, ik pa laikam apgrozot, lai nepiedeg, līdz kamēr zeltainas.

Šo maizīti var cept arī cepeškrāsnī. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C un maizes “spirāles” cep krāsns vidējā daļā 10-15 minūtes ventilatora režīmā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;