Kanēļbulciņas uz iesma

Kanēļbulciņas būs vēl neatvairāmākas, ja cepsi tās uz grila, brīvā dabā. Izbaudi svaigi ceptas maizītes ar bagātīgu kanēļa pildījumu! Dzidrais sīrups receptē nodrošina rauga mīklas gaisīgumu un maizītes mīksto struktūru.

16 gab.

PT40M

40 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g sviesta istabas temperatūrā
250 ml piena
80 g Dansukker Dzidrā sīrupa
420 g kviešu miltu
3 g sāls
10 g cepamā pulvera
6 g kardamona

Kanēļa pildījums
50 g sviesta
75 g Dansukker Farīna cukura
6 g kanēļa

Dekorēšanai
cukura pērlītes  vai tml.

Instrukcijas

Maizes mīklu pagatavo iepriekš, lai paņemtu līdzi uz pikniku, iepakotu pārtikas plēvē vai maisiņā. Visas mīklas sastāvdaļas liek bļodā, pēc izvēles pievienojot garšvielas, un sastrādā vijīgā mīklā. Pagatavo pildījumu – izkausē sviestu, pievieno cukuru un kanēli. Pildījumu iemaisa mīklā. Ja mīkla ir lipīga, pievieno mazliet vairāk miltu.

Pirms cepšanas mīklu sadala 16 līdzīgos gabaliņos. Katru plaukstās izrullē garenā “desiņā”, ko aptin apkārt barbekju kociņam. Pārkaisa ar cukura pērlītēm vai papildus kanēli. Grilē līdzīgi kā šašliku vai dārzeņus, ik pa laikam apgrozot, lai nepiedeg, līdz kamēr zeltainas.

Šo maizīti var cept arī cepeškrāsnī. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C un maizes “spirāles” cep krāsns vidējā daļā 10-15 minūtes ventilatora režīmā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.