Kanēļbulciņas uz iesma

Kanēļbulciņas būs vēl neatvairāmākas, ja cepsi tās uz grila, brīvā dabā. Izbaudi svaigi ceptas maizītes ar bagātīgu kanēļa pildījumu! Dzidrais sīrups receptē nodrošina rauga mīklas gaisīgumu un maizītes mīksto struktūru.

16 gab.

PT40M

40 minūtes

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

50 g sviesta istabas temperatūrā
250 ml piena
80 g Dansukker Dzidrā sīrupa
420 g kviešu miltu
3 g sāls
10 g cepamā pulvera
6 g kardamona

Kanēļa pildījums
50 g sviesta
75 g Dansukker Farīna cukura
6 g kanēļa

Dekorēšanai
cukura pērlītes  vai tml.

Instrukcijas

Maizes mīklu pagatavo iepriekš, lai paņemtu līdzi uz pikniku, iepakotu pārtikas plēvē vai maisiņā. Visas mīklas sastāvdaļas liek bļodā, pēc izvēles pievienojot garšvielas, un sastrādā vijīgā mīklā. Pagatavo pildījumu – izkausē sviestu, pievieno cukuru un kanēli. Pildījumu iemaisa mīklā. Ja mīkla ir lipīga, pievieno mazliet vairāk miltu.

Pirms cepšanas mīklu sadala 16 līdzīgos gabaliņos. Katru plaukstās izrullē garenā “desiņā”, ko aptin apkārt barbekju kociņam. Pārkaisa ar cukura pērlītēm vai papildus kanēli. Grilē līdzīgi kā šašliku vai dārzeņus, ik pa laikam apgrozot, lai nepiedeg, līdz kamēr zeltainas.

Šo maizīti var cept arī cepeškrāsnī. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C un maizes “spirāles” cep krāsns vidējā daļā 10-15 minūtes ventilatora režīmā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Upeņu plātsmaize ar vaniļu

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Laima tarte ar aveņu Marmora pildījumu

Burvīgās avenes

Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.