Sastāvdaļas
100 g kartupeļu cietes
100 g Dansukker pūdercukura
2 tējk. kanēļa
200 g sviesta vai margarīna
1 ola
Apsmērēšanai
olas baltums
Garnējumam
Dansukker baltās cukura pērlītes
sasmalcinātas mandeles
Instrukcijas
Traukā sajauc mīklai paredzētās sausās sastāvdaļas. Sagriež taukvielas gabaliņos un ieliek maisījumā, kur tās ar dakšiņu sasmalcina. Viegli saputo olu un ielej traukā. Maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Ļauj atdzist ledusskapī vismaz 1 stundu. Izrullē mīklu uz maizes dēļa, kas apkaisīts ar miltiem, un, izmantojot formiņu, izgriež kūkas. Liek kūkas uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Apsmērē ar olas baltumu un uzber cukura pērlītes un sasmalcinātas mandeles. Cep cepeškrāsns vidū 175°C aptuveni 10 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.