Kanēļa bulciņas

Apm. 45 gab. 1,5 stundas
Kanēļa bulciņas
Vērtējums: (12gab.)

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta vai margarīna
  • 500 ml piena
  • 50 g rauga
  • 1/2 tējk. sāls
  • 150 ml Dasnukker baltā smalkā cukura
  • 2 tējk. malta kardamona
  • apmēram 1300 ml kviešu miltu

Pildījumam

  • 100 g sviesta vai margarīna
  • 100 ml Dansukker baltā smalkā cukura
  • 3 ēd. kar. kanēļa

Ieziešanai

  • ola

Rotājumam

  • Dansukker baltās cukura pērlītes

Katlā izkausē taukvielas. Pievieno pienu un sasilda maisījumu līdz apm. 37 °C.

Sadrupina bļodā raugu un pievieno mazliet šķidruma. Samaisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno atlikušo šķidrumu.

Pievieno sāli, cukuru, kardamonu un 2/3 miltu. Samīca mīklu, līdz tā kļūst elastīga. Pievieno atlikušos miltus un turpina mīcīt mīklu, līdz tā atdalās un bļodas malām. Ļauj mīklai uzrūgt zem dvieļa 20–30 minūtes, līdz tā dubultojusies apjomā.

Samaisa kopā pildījuma sastāvdaļas.

Liek mīklu uz galda un samīca to elastīgu, izmantojot nedaudz miltu.
Sadala mīklu divās daļās. Izrullē abas daļas garenās plāksnēs. Uzklāj tām virsū pildījumu. Sarullē mīklas plāksnes rullī un sagriež mazos gabalos. Liek gabalus papīra formās un ļauj tiem pacelties zem dvieļa 30 minūtes.

Sakarsē krāsni līdz 250 °C. Ieziež bulciņas ar sakultu olu un pārkaisa tām pāri cukuru. Cep krāsns vidusdaļā 8–10 minūtes.

Šo recepti sastādīja

Dansukker