Kanēļa bulciņas

Apm. 45 gab.

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (107 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
500 ml piena
50 g rauga
1/2 tējk. sāls
150 ml Dasnukker baltā smalkā cukura
2 tējk. malta kardamona
apmēram 1300 ml kviešu miltu

Pildījumam
200 g sviesta vai margarīna
150 ml Dansukker baltā smalkā cukura
3 ēd. kar. kanēļa

Ieziešanai
ola

Rotājumam
Dansukker baltās cukura pērlītes

Instrukcijas

Katlā izkausē taukvielas. Pievieno pienu un sasilda maisījumu līdz apm. 37 °C.

Sadrupina bļodā raugu un pievieno mazliet šķidruma. Samaisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno atlikušo šķidrumu.

Pievieno sāli, cukuru, kardamonu un 2/3 miltu. Samīca mīklu, līdz tā kļūst elastīga. Pievieno atlikušos miltus un turpina mīcīt mīklu, līdz tā atdalās un bļodas malām. Ļauj mīklai uzrūgt zem dvieļa 20–30 minūtes, līdz tā dubultojusies apjomā.

Samaisa kopā pildījuma sastāvdaļas.

Liek mīklu uz galda un samīca to elastīgu, izmantojot nedaudz miltu.
Sadala mīklu divās daļās. Izrullē abas daļas garenās plāksnēs. Uzklāj tām virsū pildījumu. Sarullē mīklas plāksnes rullī un sagriež mazos gabalos. Liek gabalus papīra formās un ļauj tiem pacelties zem dvieļa 30 minūtes.

Sakarsē krāsni līdz 250 °C. Ieziež bulciņas ar sakultu olu un pārkaisa tām pāri cukuru. Cep krāsns vidusdaļā 8–10 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu limonāde

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Zemeņu kūka

Brīnišķīgais zemeņu laiks

Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

 Vasaras deserti

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Rabarberu marmelāde ar punšu

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Plūškoka saldējums

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka sangrija

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.