Kanēļa bulciņas

Apm. 45 gab.

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (111 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
500 ml piena
50 g rauga
1/2 tējk. sāls
150 ml Dasnukker baltā smalkā cukura
2 tējk. malta kardamona
apmēram 1300 ml kviešu miltu

Pildījumam
200 g sviesta vai margarīna
150 ml Dansukker baltā smalkā cukura
3 ēd. kar. kanēļa

Ieziešanai
ola

Rotājumam
Dansukker baltās cukura pērlītes

Instrukcijas

Katlā izkausē taukvielas. Pievieno pienu un sasilda maisījumu līdz apm. 37 °C.

Sadrupina bļodā raugu un pievieno mazliet šķidruma. Samaisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno atlikušo šķidrumu.

Pievieno sāli, cukuru, kardamonu un 2/3 miltu. Samīca mīklu, līdz tā kļūst elastīga. Pievieno atlikušos miltus un turpina mīcīt mīklu, līdz tā atdalās un bļodas malām. Ļauj mīklai uzrūgt zem dvieļa 20–30 minūtes, līdz tā dubultojusies apjomā.

Samaisa kopā pildījuma sastāvdaļas.

Liek mīklu uz galda un samīca to elastīgu, izmantojot nedaudz miltu.
Sadala mīklu divās daļās. Izrullē abas daļas garenās plāksnēs. Uzklāj tām virsū pildījumu. Sarullē mīklas plāksnes rullī un sagriež mazos gabalos. Liek gabalus papīra formās un ļauj tiem pacelties zem dvieļa 30 minūtes.

Sakarsē krāsni līdz 250 °C. Ieziež bulciņas ar sakultu olu un pārkaisa tām pāri cukuru. Cep krāsns vidusdaļā 8–10 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.