Kanēļa bulciņas

Apm. 45 gab.

PT1H

1,5 stundas

Atzīme (110 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

150 g sviesta vai margarīna
500 ml piena
50 g rauga
1/2 tējk. sāls
150 ml Dasnukker baltā smalkā cukura
2 tējk. malta kardamona
apmēram 1300 ml kviešu miltu

Pildījumam
200 g sviesta vai margarīna
150 ml Dansukker baltā smalkā cukura
3 ēd. kar. kanēļa

Ieziešanai
ola

Rotājumam
Dansukker baltās cukura pērlītes

Instrukcijas

Katlā izkausē taukvielas. Pievieno pienu un sasilda maisījumu līdz apm. 37 °C.

Sadrupina bļodā raugu un pievieno mazliet šķidruma. Samaisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno atlikušo šķidrumu.

Pievieno sāli, cukuru, kardamonu un 2/3 miltu. Samīca mīklu, līdz tā kļūst elastīga. Pievieno atlikušos miltus un turpina mīcīt mīklu, līdz tā atdalās un bļodas malām. Ļauj mīklai uzrūgt zem dvieļa 20–30 minūtes, līdz tā dubultojusies apjomā.

Samaisa kopā pildījuma sastāvdaļas.

Liek mīklu uz galda un samīca to elastīgu, izmantojot nedaudz miltu.
Sadala mīklu divās daļās. Izrullē abas daļas garenās plāksnēs. Uzklāj tām virsū pildījumu. Sarullē mīklas plāksnes rullī un sagriež mazos gabalos. Liek gabalus papīra formās un ļauj tiem pacelties zem dvieļa 30 minūtes.

Sakarsē krāsni līdz 250 °C. Ieziež bulciņas ar sakultu olu un pārkaisa tām pāri cukuru. Cep krāsns vidusdaļā 8–10 minūtes.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.