Sastāvdaļas
150 g sviesta vai margarīna
500 ml piena
50 g rauga
1/2 tējk. sāls
150 ml Dasnukker baltā smalkā cukura
2 tējk. malta kardamona
apmēram 1300 ml kviešu miltu
Pildījumam
200 g sviesta vai margarīna
150 ml Dansukker baltā smalkā cukura
3 ēd. kar. kanēļa
Ieziešanai
ola
Rotājumam
Dansukker baltās cukura pērlītes
Instrukcijas
Katlā izkausē taukvielas. Pievieno pienu un sasilda maisījumu līdz apm. 37 °C.
Sadrupina bļodā raugu un pievieno mazliet šķidruma. Samaisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno atlikušo šķidrumu.
Pievieno sāli, cukuru, kardamonu un 2/3 miltu. Samīca mīklu, līdz tā kļūst elastīga. Pievieno atlikušos miltus un turpina mīcīt mīklu, līdz tā atdalās un bļodas malām. Ļauj mīklai uzrūgt zem dvieļa 20–30 minūtes, līdz tā dubultojusies apjomā.
Samaisa kopā pildījuma sastāvdaļas.
Liek mīklu uz galda un samīca to elastīgu, izmantojot nedaudz miltu.
Sadala mīklu divās daļās. Izrullē abas daļas garenās plāksnēs. Uzklāj tām virsū pildījumu. Sarullē mīklas plāksnes rullī un sagriež mazos gabalos. Liek gabalus papīra formās un ļauj tiem pacelties zem dvieļa 30 minūtes.
Sakarsē krāsni līdz 250 °C. Ieziež bulciņas ar sakultu olu un pārkaisa tām pāri cukuru. Cep krāsns vidusdaļā 8–10 minūtes.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.