Kailā ābolkūka ar ingvera krēmu - Receptes

Kailā ābolkūka ar ingvera krēmu

8-10 gab. 4 stundas
Kailā ābolkūka ar ingvera krēmu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Biskvīts

    • 3-4 āboli, rīvēti
    • 4 g olas istabas temperatūrā
    • 380 g Dansukker ekoloģiskais cukurs
    • 300 ml augu eļļas
    • 3 g kanēļa
    • 3 g sāls
    • 8 g cepamā pulvera
    • 7 g dzeramās sodas
    • 10 g vaniļas cukura
    • 260 g kviešu miltu
    • 105 g kokosriekstu skaidiņu

    Ātrais sviesta krēms

    • 240 g Dansukker pūdercukura
    • 10 g vaniļas cukura
    • 150 g sālīta sviesta istabas temperatūrā

    Ingvera krēms

    • 200 g sviesta istabas temperatūrā
    • 200 g Dansukker pūdercukura
    • 400 g svaigā siera
    • 1 gabaliņš svaiga ingvera
    • 1 laima sula. Miziņu var norīvēt un izmantot laima cukura pagatavošanai.

    Laima cukurs

    • Miziņa no laima augļa
    • 40 g Dansukker ekoloģiskā cukura

    Biskvīta kārtas kūkai var uzcept jau iepriekšējā dienā. 
    Noregulē cepeškrāsni uz 180°C.
    Ābolus nomizo, izgriež serdes un sarīvē. Olas ar cukuru un eļļu sakuļ virtuves kombainā apmēram 10 minūtes, līdz masa dubultojusies. Sāli, cepamo pulveri, sodu, vaniļas cukuru un miltus samaisa un iemaisa olu putās, līdz izveidojas pastas konsistence. Nobeigumā pievieno rīvētos ābolus un kokosriekstu skaidiņas. Kārtīgi izmaisa.

    Apaļo kūkas formu (22-23 cm diametrā) ietauko un izklāj ar cepampapīru. No iegūtā mīklas daudzuma jāizcep trīs biskvīta plātnes. Varat tās cept vienu pēc otras vai arī izmantot trīs vienādas kūkas formas un cept visu vienlaicīgi. Mīklu sadala trīs vienādās daļās. Cep krāsns vidējā daļā 170°C temperatūrā 30 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja iedurot biskvītā mīkla pie tā nepielīp, tad biskvīts gatavs. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns biskvītu kārtīgi atdzesē. Ja kūkas gatavošanu atliek uz nākamo dienu, kad biskvīts ir jāietin pārtikas plēvē, lai tas nezaudētu mitrumu. Pirms kūkas salikšanas, ja nepieciešams, ar garu maizes nazi nolīdzina plātņu apakšējās malas.

    Sviesta krēma pagatavošana: visas sastāvdaļas ar silikona lāpstiņu sakuļ vijīgā masā un iepilda dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā. 

    Ingvera krēma pagatavošana: siltu sviestu ar elektrisko putotāju sakuļ mīkstās putās, pakāpeniski pievienojot pūdercukuru. Kad pūdercukurs ir iekults, izmantojot rokas putotāju, iekuļ arī svaigo sieru. Nobeigumā pievieno nomizotu, sarīvētu ingvera sakni un laima sulu. Pūdercukura, laima un ingvera daudzumu papildina pēc garšas. Gatavo krēmu iepilda dekorēšanas tūtiņā ar apaļu uzgali.

    Laima cukura pagatavošana: cukuru saberž kopā ar rīvēto laima miziņu. 

    Kūkas salikšana: Vienu kūkas slāni novieto uz kūkas paliktņa. Caur dekorēšanas tūtiņu virs biskvīta gar tā malu izspiež sviesta krēma “rāmi”, bet vidu aizpilda ar ingvera krēmu tādā pašā augstumā. Virsū kārto otro biskvīta slāni un atkārto pildījuma procedūru. Noslēgumā izvieto trešo biskvīta kārtu un atdzesē vismaz 20 minūtes ledusskapī, lai sviesta krēms sastingtu. Tortes virskārtu un sānus pārklāj ar plānu kārtiņu sviesta krēma, lai izpildītu nelīdzenumus. Tortes sāniem jāpaliek redzamiem vietās, kur krēma kārtiņa ir visplānākā. Sava vienkāršā, raupjā izskata dēļ torti sauc par “kailo kūku”. Dekorēšanas noslēgumā caur tūtiņu izspiež sviesta krēma “rozītes”. Līdz pasniegšanai uzglabā vēsumā vai arī pasniedz nekavējoties.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker

    ;