Sastāvdaļas
1 apelsīns
1 kabacis
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura (var aizstāt ar 500 g Dansukker Marmelādes cukura vai 2 kg baltā smalkā cukura)
500 g aliču
Instrukcijas
Aličām izņem kauliņus, ieliek katliņā. Pievieno uz smalkas rīvītes sarīvētu apelsīna miziņu, gabaliņos sagrieztu kabaci. Vāra aptuveni 10 – 15 minūtes, tad pievieno Ievārījuma cukuru un vāra vēl 2 – 10 minūtes*. Var pievienot arī pašu apelsīnu, pirms tam daiviņas izlobot no apvalka un sagriežot mazos gabaliņos.
* Ar Marmelādes cukuru jāvāra 2 – 3 minūtes. Ar Ievārījuma cukuru jāvāra 5 minūtes. Ar balto cukuru jāvāra 10 minūtes.
Receptes autors – Baldones bērnu nams
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.