Sastāvdaļas
1 ½ kg jēra filejas
sāls, pipari
sviests, margarīns vai eļļa cepšanai
Steika mērcei
3 daiviņās sagriezti dzeltenie sīpoli
3 gabalos sagriezti burkāni
sviests, margarīns vai eļļa
500 g sarkanvīna
100 g Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
200 ml teļa gaļas buljona
2 lauru lapas
5 timiāna zariņi
25 g tumšās šokolādes (70%)
2 tējk. kartupeļu cietes
sāls, pipari
Instrukcijas
Taukvielās apcep jēra fileju. Pievieno sāli un piparus. Uzliek uz cepešplāts un cep cepeškrāsnī 150°C apmēram 20 minūtes, filejas temperatūrai jābūt 60-65°C. Ļauj atdzist 5 minūtes, pirms sagriež šķēlēs.
Katliņā ieliek taukvielas un apcep sīpolus un burkānus. Pievieno vīnu, sīrupu, buljonu un garšvielas un karsē 10 minūtes. Pievieno šokolādi un maisa, līdz šokolāde ir izkususi. Ūdenī izmaisa kartupeļu cieti. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pirms pasniegšanas izkāš mērci un ielej mērces trauciņā.
Sagriež šķēlēs jēra fileju un pasniedz ar dārzeņu tornīšiem, steika mērci un pildītajiem kartupeļiem.
Ziedkāpostu tornīši
10 gab.
1 kg ziedkāpostu
200 g saldā krējuma
100 g rīvēta stingra siera
1 tējk. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
sāls, baltie pipari
Noskalo ziedkāpostu un sadala pa atsevišķām ziedkopām. Vāra nedaudz sālītā ūdenī, līdz tie ir mīksti.
Nolej ūdeni. Ar mikseri vai virtuves kombainu sasmalcina ziedkāpostu. Pievieno krējumu, sieru un sīrupu un kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Iepilda bļodiņās vai paplātēs ziedkāpostu masu. Pasniedz uzreiz pēc pagatavošanas.
Brokoļu tornīši
10 gab.
1 kg saldētu brokoļu
200 g saldā krējuma
100 g rīvēta siera
1 tējk. Dansukker Dzidrā cukura sīrupa
2 rīvētas ķiploka daiviņas
sāls, pipari
Vāra brokoļus nedaudz sālītā ūdenī. Nolej ūdeni. Ar mikseri vai virtuves kombainu sasmalcina brokoļus. Pievienoakrējumu, sieru, ķiploku un sīrupu un kārtīgi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Iepilda bļodiņās vai paplātēs brokoļu masu. Pasniedziet uzreiz pēc pagatavošanas.
Pildīti kartupeļi
10 porcijas
20 mazi kartupeļi
500 – 600 g kubiciņos sagriezta bekona
250 g gabaliņos sakapāta dzeltenā sīpola
200 g smalcinātu pētersīļu
200 g rīvēta stingra siera
1 tējk. Dansukker Farīna cukura
1/2 tējk. melno piparu
1 tējk. čili pulvera
100 g kviešu miltu
2 olas
100 g rīvmaizes
eļļa
Vāra kartupeļus ar mizu. Vienlaicīgi apcep bekonu un sīpolus. Nomizo kartupeļus un sadala uz pusēm. Ar tējkaroti izņem kartupeļa iekšdaļu un samīca vai smalki sagriež. Izņemto kartupeļu masu samaisa ar bekonu, sīpolu, pētersīļiem, sieru, Farīna cukuru un garšvielām. Piepilda kartupeļu pusītes ar maisījumu un saliek tās kopā, lai veidotos apaļš kartupelis. Apvārta kartupeļus kviešu miltos, sakultās olās un rīvmaizē. Cep kartupeļus eļļā, līdz tie ir zeltaini brūni.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.