Jaungada deserts ar šokolādes un aveņu panna cotta

Saputota šokolādes panna cotta, aveņu panna cotta, sulīgs šokolādes braunijs un vijīga karameļu mērce - ideāls Jaungada deserts.

6 porcijas

Apmēram 1,5 stunda + 24 stundas ledusskapī

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

Putotu aveņu panna cotta
100 g aveņu
200 ml saldā krējuma 
65 ml Dansukker želejas cukura Multi

Šokolādes panna cotta
40 g tumšās šokolādes
40 g piena šokolādes
300 ml saldā krējuma 
50 g Dansukker želejas cukura Multi

Braunijs
100 g tumšās šokolādes 
200 g sviesta
100 g Dansukker Farīna cukura
60 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
45 g kakao pulvera
1 šķipsniņa sāls
2 olas
60 g miltu

Karameļu mērce
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
30 g Dansukker Gaišā sīrupa
15 g sviesta
100 ml saldā krējuma

Dekorēšanai
Svaigas avenes
Cukura pērlītes

Instrukcijas

Aveņu un šokolādes panna cotta pagatavo dienu iepriekš. 

Pirmo gatavo aveņu panna cotta. Avenes katliņā uzkarsē un izberž caur smalku sietu, saglabā sulu. Saldo krējumu un pūdercukuru apvāra 3 minūtes. Krējumam pievieno aveņu sulu un vāra vēl 2 minūtes. Krēmu lej tīrā bļodā, atdzesē un novieto ledusskapī uz nakti.

Pagatavo šokolādes panna cotta. Sasmalcina abus šokolādes veidus. Saldo krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un noliek katliņu malā. Krējumā maisot izšķīdina šokolādi. Ieber pūdercukuru un uzvāra līdz pirmajam burbulim. Krēmu lej tīrā bļodā, atdzesē un novieto ledusskapī uz nakti.

Pagatavo brauniju. Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.

Sasmalcina šokolādi. Izkausē sviestu un iemaisa tajā šokolādi, līdz tā izkususi. Pievieno cukuru, kakao sāli un samaisa. Pa vienai iecilā olai un visbeidzot iecilā kviešu miltus. Visu samaisa vijīgā masā.

Ietauko cepamo formu, 10x15 cm diametrā, pārklāj ar cepampapīru un ielej tajā mīklu. Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 20-23 minūtes. Atdzesē.

Pagatavo karameļu mērci. Katliņā ar biezu dibenu sajauc muscovado cukuru, sīrupu un sviestu. Apvāra 2 minūtes, līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt.

Pamazām lej klāt krējumu un vāra vēl 4 minūtes. Lej burkā un novieto ledusskapī atdzist un sabiezēt.

Deserta kārtošana. Atsevišķi saputo abus panna cotta krēmus un katru lej dekorēšanas maisiņā ar dekorēšanas uzgali. Uz šķīvjiem izspiež mazas krēma rozītes.

Brauniju sagriež mazākos gabaliņos un izklāj starp krēma rozītēm. Karameļu mērci caur piltuvi vai dekorēšanas šprici uzpilina pāri desertam.

Pārkaisa ar cukura kraukšķiem un avenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.