Jaungada deserts ar šokolādes un aveņu panna cotta

Saputota šokolādes panna cotta, aveņu panna cotta, sulīgs šokolādes braunijs un vijīga karameļu mērce - ideāls Jaungada deserts.

6 porcijas

Apmēram 1,5 stunda + 24 stundas ledusskapī

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Putotu aveņu panna cotta
100 g aveņu
200 ml saldā krējuma 
65 ml Dansukker želejas cukura Multi

Šokolādes panna cotta
40 g tumšās šokolādes
40 g piena šokolādes
300 ml saldā krējuma 
50 g Dansukker želejas cukura Multi

Braunijs
100 g tumšās šokolādes 
200 g sviesta
100 g Dansukker Farīna cukura
60 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
45 g kakao pulvera
1 šķipsniņa sāls
2 olas
60 g miltu

Karameļu mērce
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
30 g Dansukker Gaišā sīrupa
15 g sviesta
100 ml saldā krējuma

Dekorēšanai
Svaigas avenes
Cukura pērlītes

Instrukcijas

Aveņu un šokolādes panna cotta pagatavo dienu iepriekš. 

Pirmo gatavo aveņu panna cotta. Avenes katliņā uzkarsē un izberž caur smalku sietu, saglabā sulu. Saldo krējumu un pūdercukuru apvāra 3 minūtes. Krējumam pievieno aveņu sulu un vāra vēl 2 minūtes. Krēmu lej tīrā bļodā, atdzesē un novieto ledusskapī uz nakti.

Pagatavo šokolādes panna cotta. Sasmalcina abus šokolādes veidus. Saldo krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un noliek katliņu malā. Krējumā maisot izšķīdina šokolādi. Ieber pūdercukuru un uzvāra līdz pirmajam burbulim. Krēmu lej tīrā bļodā, atdzesē un novieto ledusskapī uz nakti.

Pagatavo brauniju. Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.

Sasmalcina šokolādi. Izkausē sviestu un iemaisa tajā šokolādi, līdz tā izkususi. Pievieno cukuru, kakao sāli un samaisa. Pa vienai iecilā olai un visbeidzot iecilā kviešu miltus. Visu samaisa vijīgā masā.

Ietauko cepamo formu, 10x15 cm diametrā, pārklāj ar cepampapīru un ielej tajā mīklu. Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 20-23 minūtes. Atdzesē.

Pagatavo karameļu mērci. Katliņā ar biezu dibenu sajauc muscovado cukuru, sīrupu un sviestu. Apvāra 2 minūtes, līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt.

Pamazām lej klāt krējumu un vāra vēl 4 minūtes. Lej burkā un novieto ledusskapī atdzist un sabiezēt.

Deserta kārtošana. Atsevišķi saputo abus panna cotta krēmus un katru lej dekorēšanas maisiņā ar dekorēšanas uzgali. Uz šķīvjiem izspiež mazas krēma rozītes.

Brauniju sagriež mazākos gabaliņos un izklāj starp krēma rozītēm. Karameļu mērci caur piltuvi vai dekorēšanas šprici uzpilina pāri desertam.

Pārkaisa ar cukura kraukšķiem un avenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Valentīns klāj svētku galdu

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir viespiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai.

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem.

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Mūsu kaprīzajā, ziemeļnieciskajā klimata joslā karstie dzērieni ir cieņā visos gadalaikos. Taču visaugstāk tos novērtē rudenī, kad kļūst vēsāks, un ziemā, kad vajag kaut ko siltu, lai sasildītos pēc slēpošanas izpriecām.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?