Sastāvdaļas
Putotu aveņu panna cotta
100 g aveņu
200 ml saldā krējuma
65 ml Dansukker želejas cukura Multi
Šokolādes panna cotta
40 g tumšās šokolādes
40 g piena šokolādes
300 ml saldā krējuma
50 g Dansukker želejas cukura Multi
Braunijs
100 g tumšās šokolādes
200 g sviesta
100 g Dansukker Farīna cukura
60 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
45 g kakao pulvera
1 šķipsniņa sāls
2 olas
60 g miltu
Karameļu mērce
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
30 g Dansukker Gaišā sīrupa
15 g sviesta
100 ml saldā krējuma
Dekorēšanai
Svaigas avenes
Cukura pērlītes
Instrukcijas
Aveņu un šokolādes panna cotta pagatavo dienu iepriekš.
Pirmo gatavo aveņu panna cotta. Avenes katliņā uzkarsē un izberž caur smalku sietu, saglabā sulu. Saldo krējumu un pūdercukuru apvāra 3 minūtes. Krējumam pievieno aveņu sulu un vāra vēl 2 minūtes. Krēmu lej tīrā bļodā, atdzesē un novieto ledusskapī uz nakti.
Pagatavo šokolādes panna cotta. Sasmalcina abus šokolādes veidus. Saldo krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un noliek katliņu malā. Krējumā maisot izšķīdina šokolādi. Ieber pūdercukuru un uzvāra līdz pirmajam burbulim. Krēmu lej tīrā bļodā, atdzesē un novieto ledusskapī uz nakti.
Pagatavo brauniju. Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.
Sasmalcina šokolādi. Izkausē sviestu un iemaisa tajā šokolādi, līdz tā izkususi. Pievieno cukuru, kakao sāli un samaisa. Pa vienai iecilā olai un visbeidzot iecilā kviešu miltus. Visu samaisa vijīgā masā.
Ietauko cepamo formu, 10x15 cm diametrā, pārklāj ar cepampapīru un ielej tajā mīklu. Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 20-23 minūtes. Atdzesē.
Pagatavo karameļu mērci. Katliņā ar biezu dibenu sajauc muscovado cukuru, sīrupu un sviestu. Apvāra 2 minūtes, līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt.
Pamazām lej klāt krējumu un vāra vēl 4 minūtes. Lej burkā un novieto ledusskapī atdzist un sabiezēt.
Deserta kārtošana. Atsevišķi saputo abus panna cotta krēmus un katru lej dekorēšanas maisiņā ar dekorēšanas uzgali. Uz šķīvjiem izspiež mazas krēma rozītes.
Brauniju sagriež mazākos gabaliņos un izklāj starp krēma rozītēm. Karameļu mērci caur piltuvi vai dekorēšanas šprici uzpilina pāri desertam.
Pārkaisa ar cukura kraukšķiem un avenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
![Ievārījumu un marmelādes](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fjam-jars-and-berries.jpg&width=640&format=webp)
Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.
![Saldējums ar ievārījumu un cepumiem](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!
![Rabarberu un zemeņu siera kūka](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2frabarber-och-jordgubbscheesecake.jpg&width=640&format=webp)
Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.
![Rabarberu limonāde](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2frabarberbubbel_.jpg&width=640&format=webp)
Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.
![Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fpannacotta_elderflower.jpg&width=640&format=webp)
Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.
![Sīrupi vasarā](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbasic-recipe-for-lemonade.jpg&width=640&format=webp)
Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.