Jaungada deserts ar šokolādes un aveņu panna cotta

Saputota šokolādes panna cotta, aveņu panna cotta, sulīgs šokolādes braunijs un vijīga karameļu mērce - ideāls Jaungada deserts.

6 porcijas

PT1H

Apmēram 1,5 stunda + 24 stundas ledusskapī

Atzīme (2 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Putotu aveņu panna cotta
100 g aveņu
200 ml saldā krējuma 
65 ml Dansukker želejas cukura Multi

Šokolādes panna cotta
40 g tumšās šokolādes
40 g piena šokolādes
300 ml saldā krējuma 
50 g Dansukker želejas cukura Multi

Braunijs
100 g tumšās šokolādes 
200 g sviesta
100 g Dansukker Farīna cukura
60 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
45 g kakao pulvera
1 šķipsniņa sāls
2 olas
60 g miltu

Karameļu mērce
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
30 g Dansukker Gaišā sīrupa
15 g sviesta
100 ml saldā krējuma

Dekorēšanai
Svaigas avenes
Cukura pērlītes

Instrukcijas

Aveņu un šokolādes panna cotta pagatavo dienu iepriekš. 

Pirmo gatavo aveņu panna cotta. Avenes katliņā uzkarsē un izberž caur smalku sietu, saglabā sulu. Saldo krējumu un pūdercukuru apvāra 3 minūtes. Krējumam pievieno aveņu sulu un vāra vēl 2 minūtes. Krēmu lej tīrā bļodā, atdzesē un novieto ledusskapī uz nakti.

Pagatavo šokolādes panna cotta. Sasmalcina abus šokolādes veidus. Saldo krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un noliek katliņu malā. Krējumā maisot izšķīdina šokolādi. Ieber pūdercukuru un uzvāra līdz pirmajam burbulim. Krēmu lej tīrā bļodā, atdzesē un novieto ledusskapī uz nakti.

Pagatavo brauniju. Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.

Sasmalcina šokolādi. Izkausē sviestu un iemaisa tajā šokolādi, līdz tā izkususi. Pievieno cukuru, kakao sāli un samaisa. Pa vienai iecilā olai un visbeidzot iecilā kviešu miltus. Visu samaisa vijīgā masā.

Ietauko cepamo formu, 10x15 cm diametrā, pārklāj ar cepampapīru un ielej tajā mīklu. Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 20-23 minūtes. Atdzesē.

Pagatavo karameļu mērci. Katliņā ar biezu dibenu sajauc muscovado cukuru, sīrupu un sviestu. Apvāra 2 minūtes, līdz mērce sāk nedaudz sabiezēt.

Pamazām lej klāt krējumu un vāra vēl 4 minūtes. Lej burkā un novieto ledusskapī atdzist un sabiezēt.

Deserta kārtošana. Atsevišķi saputo abus panna cotta krēmus un katru lej dekorēšanas maisiņā ar dekorēšanas uzgali. Uz šķīvjiem izspiež mazas krēma rozītes.

Brauniju sagriež mazākos gabaliņos un izklāj starp krēma rozītēm. Karameļu mērci caur piltuvi vai dekorēšanas šprici uzpilina pāri desertam.

Pārkaisa ar cukura kraukšķiem un avenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku rulete ar karameļu pildījumu un brūkleņu glazūru

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Dzēriens “Ziemas pasaka”

Ziemassvētku dzērieni

Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.

Braunija maisījums burciņā

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku sirsniņas

Ziemassvētku sirsniņas

Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.