Sastāvdaļas
200 g aprikožu
900 ml piena (2,5 %)
15 g trekna saldā krējuma
2 olas
1 ēdamkar. Dansukker cukurniedru cukura
1 šķipsniņa sāls
2 ēdamkar. galda etiķa (9 %)
Instrukcijas
Aprikozes izmērcē siltā ūdenī apmēram pusstundu, tad sakapā sīkos gabaliņos. Katliņā lej pienu un saldo krējumu un liek vārīties. Sakuļ olas, pievienojot cukuru, sāli un etiķi. Saputoto olu maisījumu lej verdošajā piena masā un maisa, līdz olbaltums sarecējis un šķidrums atsulojies. Masu lej ar marlīti pārklātā bļodiņā. Pievieno aprikozes un izmaisa. Maisiņa galus saliek kopā, nospiež šķidrumu un galu nosien ar diegu. Liek zem neliela sloga un atstāj uz divām stundām ledusskapī.
Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.