Jāņu siers

Jāņu siers
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 200 g aprikožu
  • 900 ml piena (2,5 %)
  • 15 g trekna saldā krējuma
  • 2 olas
  • 1 ēdamkar. Dansukker cukurniedru cukura
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamkar. galda etiķa (9 %)

Aprikozes izmērcē siltā ūdenī apmēram pusstundu, tad sakapā sīkos gabaliņos. Katliņā lej pienu un saldo krējumu un liek vārīties. Sakuļ olas, pievienojot cukuru, sāli un etiķi. Saputoto olu maisījumu lej verdošajā piena masā un maisa, līdz olbaltums sarecējis un šķidrums atsulojies. Masu lej ar marlīti pārklātā bļodiņā. Pievieno aprikozes un izmaisa. Maisiņa galus saliek kopā, nospiež šķidrumu un galu nosien ar diegu. Liek zem neliela sloga un atstāj uz divām stundām ledusskapī.

Šo recepti sastādīja

Dansukker