Jāņu siers

Aprikozes ķimeņu vietā ir šī siera īpašā "odziņa"! Vienkārši mājās pagatavojams svētku ēdiens, kas iepriecinās arī ikdienas brokastīs vai launagā.

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

200 g aprikožu
900 ml piena (2,5 %)
15 g trekna saldā krējuma
2 olas
1 ēdamkar. Dansukker cukurniedru cukura
1 šķipsniņa sāls
2 ēdamkar. galda etiķa (9 %)

Instrukcijas

Aprikozes izmērcē siltā ūdenī apmēram pusstundu, tad sakapā sīkos gabaliņos. Katliņā lej pienu un saldo krējumu un liek vārīties. Sakuļ olas, pievienojot cukuru, sāli un etiķi. Saputoto olu maisījumu lej verdošajā piena masā un maisa, līdz olbaltums sarecējis un šķidrums atsulojies. Masu lej ar marlīti pārklātā bļodiņā. Pievieno aprikozes un izmaisa. Maisiņa galus saliek kopā, nospiež šķidrumu un galu nosien ar diegu. Liek zem neliela sloga un atstāj uz divām stundām ledusskapī.

Receptes autori: Jānis un Maija Kairi
Foto: Gvido Kajons

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Saldējums uz kociņa

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.