Jāņogu drumstalu kūka

6 porc.
Jāņogu drumstalu kūka
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

500 g jāņogu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura
5 g kartupeļu cietes

Mīklas maisījumam

60 g auzu pārslu
60 g kviešu miltu
75-100 g Dansukker niedru cukura „Demerara”
5 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

125 g sviesta vai margarīna

Sviests vai margarīns veidnes ietaukošanai

Ogas noskalo un pārlasa. Izber uz dvieļa un ļauj nožūt.

Mīklas maisījuma sausās sastāvdaļas samaisa bļodā. Pievieno sviestu vai margarīnu un maisa, līdz iegūst drupanu konsistenci.

Ietauko cepešplīts veidni. Ogas samaisa ar Ievārījuma cukuru un kartupeļu cieti un ievieto veidnē. Pārkaisa pāri mīklas maisījumu. Cep krāsns vidusdaļā 225°C apmēram 20 minūtes.

Pasniedz remdenu ar olu krēmu, vaniļas saldējumu vai viegli uzputotu krējumu.

Šo recepti sastādīja

Dansukker