Sastāvdaļas
Pamatnei
750 g mandeļu pastas
375 g sviesta vai margarīna
6 olas
90 g kviešu miltu
Pildījumam
500 g saldētu zemeņu
100 ml ūdens
200 g Dansukker želejas cukura „Multi”
Dekorēšanai
500 ml trekna saldā krējuma
25 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1000 g svaigu zemeņu
Instrukcijas
Mandeļu pastu sadrupina rupjos gabalos. Pieliek sviestu vai margarīnu un kuļ, līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno olas un cukuru. Maisījumu izklāj uz platas cepampannas, kas izklāta ar ietaukotu pergamentu. Cep krāsns vidū 175 °C apmēram 25 minūtes. Noliek atdzist. Atdala pergamentu un novieto kūku uz pasniegšanas trauka.
Zemenes sagriež, liek katliņā kopā ar ūdeni un želejas cukuru un vāra 30 sekundes. Pārsmērē zemeņu masu pāri kūkai. Viegli saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Pārsmērē putukrējumu pāri kūkai vai ieliek putukrējumu dekorēšanas uzgalī vai no maisiņa izgatavotā tūtiņā un grezno kūku ar putukrējuma zīmējumu. Dekorē ar zemenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.