Izlaiduma kūka

Atzīme (3 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Pamatnei
750 g mandeļu pastas
375 g sviesta vai margarīna
6 olas
90 g kviešu miltu

Pildījumam
500 g saldētu zemeņu
100 ml ūdens
200 g Dansukker želejas cukura „Multi”

Dekorēšanai
500 ml trekna saldā krējuma
25 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1000 g svaigu zemeņu

Instrukcijas

Mandeļu pastu sadrupina rupjos gabalos. Pieliek sviestu vai margarīnu un kuļ, līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno olas un cukuru. Maisījumu izklāj uz platas cepampannas, kas izklāta ar ietaukotu pergamentu. Cep krāsns vidū 175 °C apmēram 25 minūtes. Noliek atdzist. Atdala pergamentu un novieto kūku uz pasniegšanas trauka.
Zemenes sagriež, liek katliņā kopā ar ūdeni un želejas cukuru un vāra 30 sekundes. Pārsmērē zemeņu masu pāri kūkai. Viegli saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Pārsmērē putukrējumu pāri kūkai vai ieliek putukrējumu dekorēšanas uzgalī vai no maisiņa izgatavotā tūtiņā un grezno kūku ar putukrējuma zīmējumu. Dekorē ar zemenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.