Sastāvdaļas
Pamatnei
750 g mandeļu pastas
375 g sviesta vai margarīna
6 olas
90 g kviešu miltu
Pildījumam
500 g saldētu zemeņu
100 ml ūdens
200 g Dansukker želejas cukura „Multi”
Dekorēšanai
500 ml trekna saldā krējuma
25 g Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
1000 g svaigu zemeņu
Instrukcijas
Mandeļu pastu sadrupina rupjos gabalos. Pieliek sviestu vai margarīnu un kuļ, līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno olas un cukuru. Maisījumu izklāj uz platas cepampannas, kas izklāta ar ietaukotu pergamentu. Cep krāsns vidū 175 °C apmēram 25 minūtes. Noliek atdzist. Atdala pergamentu un novieto kūku uz pasniegšanas trauka.
Zemenes sagriež, liek katliņā kopā ar ūdeni un želejas cukuru un vāra 30 sekundes. Pārsmērē zemeņu masu pāri kūkai. Viegli saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Pārsmērē putukrējumu pāri kūkai vai ieliek putukrējumu dekorēšanas uzgalī vai no maisiņa izgatavotā tūtiņā un grezno kūku ar putukrējuma zīmējumu. Dekorē ar zemenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Pagatavo saldējumu
Vasarā pagatavo savu saldējumu! Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Gardumi ar vasaras ogām
Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā.

Vasaras brokastis
Šeit esam apkopojuši mūsu labāko un relaksējošāko vasaras brokastu receptes. Ar ko vēlies sākt dienu?