Īton Mess meringas krēms zviedru stilā

Eton mess ir klasisks angļu deserts, kurā apvienots svaigu ogu skābenums, zefīra maigums un putukrējuma atvēsinošais gaisīgums.

16 porcijas

1,5 stundas + 5 stundas saldētavā

Atzīme (5 gab)

Sastāvdaļas

Meringai
3 olas baltumi
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
0,5 tējkar. citrona sulas

Ruma un rozīņu siera kūkai
50-10 ml ruma
60 g rozīņu
3 olas dzeltenumi
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
20 g glikozes sīrupa
150 g svaigā siera
300 ml saldā krējuma

Šokolādes mērce
15 g sviesta
9 g kakao pulvera
20 g Dansukker Zeltainā sīrupa
13 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml saldā krējuma

Virskārta
300 ml saldā krējuma
1 banāns
šokolādes cepumu drupačas

Instrukcijas

Ja vēlas siera kūkai izmantot runā mērcētas rozīnes, tad tās pārlej ar rumu un atstāj sabriest.

Pagatavo meringu. Noregulē cepeškrāsni uz 125 °C.

Olas baltumu ar pusi no cukura daudzuma saputo ar elektrisko putotāju, līdz masa kļūst spīdīgi balta. Pievieno atlikušo cukuru un citrona sulu. Turpina putot, līdz putas kļūst stingras.

Meringu izsmērē uz cepampapīra loksnes un cep krāsns vidējā daļā apmēram vienu stundu. Tad cepeškrāsni izslēdz un atstāj meringu krāsnī, līdz tā atdzisusi.

Sagatavo siera kūku. Olas dzeltenumus, cukuru, glikozes sīrupu sakuļ mīkstās putās. Iecilā svaigo sieru. Saputo saldo krējumu un arī iecilā masa. Pēc vēlēšanās pievieno rumu un rozīnes.

Šokolādes mērces sastāvdaļas katliņā uzkarsē, līdz mērce sabiezējusi.

130 g meringas sadrupina. Pievieno apmēram tik pat daudz šokolādes cepumu drumstalu. Trešo daļu
drumstalu izkārto kūkas formā 26 cm diametrā. Pusi no siera kūkas maisījuma pārlej drumstalām. Pārlej arī šokolādes mērci. Visas kārtas atkārto vēlreiz. Kūku pārsedz ar pārtikas plēvi un novieto uz piecām stundām saldētavā.

Saldo krējumu saputo. Banānu gareniski sagriež četrās sloksnēs. Tieši pirms pasniegšanas kūku izņem no saldētavas, pārklāj ar putukrējumu, banānu sloksnēm, kūkas virskārtu un maliņas pārlej ar šokolādes mērci un pārkaisa ar atlikušajām drumstalām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Piparkūku siltumnīca

Piparkūkas

Vai ir kas vēl labāks par svaigi ceptu piparkūku smaržu? Jā, labāka ir vienīgi to garša. Piparkūkas var būt cietas un mīkstas, ar vai bez glazūras, kā mazas formiņas vai kā veselas mājiņas. Izlemiet paši, kādas vēlaties pagatavot.

Karstvīna sours

Ielūdz uz karstvīna svētkiem

Ielūdzot uz karstvīna svētkiem ērti un vienkārši sapulcināsi draugus pirms Ziemassvētkiem. Dažreiz nemaz nevajag daudz, lai radītu patīkamu atmosfēru. Esam izvēlējušies dažas gardas receptes, kas sniegs iedvesmu dzērienu un uzkodu pagatavošanā.

Ziemassvētku zvaigzne

Konditorejas izstrādājumi adventes laikam

Līdz ar pirmo adventi nāk arī Ziemassvētku noskaņa. Aizdedziet pirmo svecīti adventes vainagā, uzvāriet kafiju un cienājiet ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem. Gatavojiet jau iepriekš, lai svētku laikā ledusskapis jau būtu piepildīts ar dažādiem našķiem.

Ziemassvētku saldumi

Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.

Saldās Ziemassvētku dāvanas

Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?

Ziemassvētku kūkas

Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā.