Meringai
Ruma un rozīņu siera kūkai
Šokolādes mērce
Virskārta
Ja vēlas siera kūkai izmantot runā mērcētas rozīnes, tad tās pārlej ar rumu un atstāj sabriest.
Pagatavo meringu. Noregulē cepeškrāsni uz 125 °C.
Olas baltumu ar pusi no cukura daudzuma saputo ar elektrisko putotāju, līdz masa kļūst spīdīgi balta. Pievieno atlikušo cukuru un citrona sulu. Turpina putot, līdz putas kļūst stingras.
Meringu izsmērē uz cepampapīra loksnes un cep krāsns vidējā daļā apmēram vienu stundu. Tad cepeškrāsni izslēdz un atstāj meringu krāsnī, līdz tā atdzisusi.
Sagatavo siera kūku. Olas dzeltenumus, cukuru, glikozes sīrupu sakuļ mīkstās putās. Iecilā svaigo sieru. Saputo saldo krējumu un arī iecilā masa. Pēc vēlēšanās pievieno rumu un rozīnes.
Šokolādes mērces sastāvdaļas katliņā uzkarsē, līdz mērce sabiezējusi.
130 g meringas sadrupina. Pievieno apmēram tik pat daudz šokolādes cepumu drumstalu. Trešo daļu
drumstalu izkārto kūkas formā 26 cm diametrā. Pusi no siera kūkas maisījuma pārlej drumstalām. Pārlej arī šokolādes mērci. Visas kārtas atkārto vēlreiz. Kūku pārsedz ar pārtikas plēvi un novieto uz piecām stundām saldētavā.
Saldo krējumu saputo. Banānu gareniski sagriež četrās sloksnēs. Tieši pirms pasniegšanas kūku izņem no saldētavas, pārklāj ar putukrējumu, banānu sloksnēm, kūkas virskārtu un maliņas pārlej ar šokolādes mērci un pārkaisa ar atlikušajām drumstalām.
Šo recepti sastādīja