Sastāvdaļas
Meringai
3 olas baltumi
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
0,5 tējkar. citrona sulas
Ruma un rozīņu siera kūkai
50-10 ml ruma
60 g rozīņu
3 olas dzeltenumi
50 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
85 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
20 g glikozes sīrupa
150 g svaigā siera
300 ml saldā krējuma
Šokolādes mērce
15 g sviesta
9 g kakao pulvera
20 g Dansukker Zeltainā sīrupa
13 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml saldā krējuma
Virskārta
300 ml saldā krējuma
1 banāns
šokolādes cepumu drupačas
Instrukcijas
Ja vēlas siera kūkai izmantot runā mērcētas rozīnes, tad tās pārlej ar rumu un atstāj sabriest.
Pagatavo meringu. Noregulē cepeškrāsni uz 125 °C.
Olas baltumu ar pusi no cukura daudzuma saputo ar elektrisko putotāju, līdz masa kļūst spīdīgi balta. Pievieno atlikušo cukuru un citrona sulu. Turpina putot, līdz putas kļūst stingras.
Meringu izsmērē uz cepampapīra loksnes un cep krāsns vidējā daļā apmēram vienu stundu. Tad cepeškrāsni izslēdz un atstāj meringu krāsnī, līdz tā atdzisusi.
Sagatavo siera kūku. Olas dzeltenumus, cukuru, glikozes sīrupu sakuļ mīkstās putās. Iecilā svaigo sieru. Saputo saldo krējumu un arī iecilā masa. Pēc vēlēšanās pievieno rumu un rozīnes.
Šokolādes mērces sastāvdaļas katliņā uzkarsē, līdz mērce sabiezējusi.
130 g meringas sadrupina. Pievieno apmēram tik pat daudz šokolādes cepumu drumstalu. Trešo daļu
drumstalu izkārto kūkas formā 26 cm diametrā. Pusi no siera kūkas maisījuma pārlej drumstalām. Pārlej arī šokolādes mērci. Visas kārtas atkārto vēlreiz. Kūku pārsedz ar pārtikas plēvi un novieto uz piecām stundām saldētavā.
Saldo krējumu saputo. Banānu gareniski sagriež četrās sloksnēs. Tieši pirms pasniegšanas kūku izņem no saldētavas, pārklāj ar putukrējumu, banānu sloksnēm, kūkas virskārtu un maliņas pārlej ar šokolādes mērci un pārkaisa ar atlikušajām drumstalām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.