Itāļu aveņu saldējums

Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina dzirdais invertētais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.

4 porcijas

Atzīme (38 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

250-400 g aveņu (vai citu ogu)
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā cukura
150 ml piena
250 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa

Instrukcijas

Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu kopā ar krējumu un sīrupu uzvāra un mazliet atdzesē. Karstu piena maisījumu lej tievā strūkliņā olu maisījumā, nepārtraukti kuļot, lai neļautu olām sarecēt, bet vienmērīgi izšķīst un izkarst pienā. Tad pievieno avenes, sakuļ vēlreiz un izkāš caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām. Ja vēlas, aveņu vietā izmantot jau izspiestu, koncentrētu aveņu sulu. Maisījumu sastrādā saldējumā ar saldējuma mašīnu vai arī, atstājot saldētavā uz vismaz piecām stundām un ik pa laikam apmaisot. 

Avenes var aizstāt ar citām ogām vai 10 g smalki sasmalcināta bazilika vai 2 ēdamkarotēm viskija. Šajā gadījumā balto cukuru var aizstāt ar tikpat daudz Muscovado cukura pikantākai garšai. Viskija saldējumu pasniedz ar labiem šokolādes cepumiem un avenēm.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Amerikāņu skaistuma kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Grezna pankūku torte ar banānu pildījumu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens. Turklāt tās ir iespējams pasniegt kopā ar dažādām gardām piedevām. Pamēģiniet tās nedaudz pārliet ar Dansukker zeltainais cukura sīrupu.

Citronu tarte

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā. Citrusaugļi ir atsvaidzinoši, nedaudz skābeni un labi kombinējas ar citām garšām, piemēram, šokolādes un karameles garšu. Iedvesmojies no mūsu gardajām receptēm!

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.