Itāļu aveņu saldējums
Mājās gatavots saldējums ir īpaša delikatese. To ir vienkārši pagatavot, atvēlot pietiekami laika sasalšanai. Saldējuma maigo, zīdaino struktūru nodrošina dzirdais invertētais vai arī glikozes sīrups - tas novērš ledus kristālu veidošanos, tādēļ saldējums nesasalst ciets, bet gan saglabā krēmīgu, smalku konsistenci.
Sastāvdaļas
250-400 g aveņu (vai citu ogu)
4 olu dzeltenumi
100 g Dansukker baltā cukura
150 ml piena
250 ml saldā krējuma
100 ml Dansukker dzidrā vai glikozes sīrupa
Instrukcijas
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Pienu kopā ar krējumu un sīrupu uzvāra un mazliet atdzesē. Karstu piena maisījumu lej tievā strūkliņā olu maisījumā, nepārtraukti kuļot, lai neļautu olām sarecēt, bet vienmērīgi izšķīst un izkarst pienā. Tad pievieno avenes, sakuļ vēlreiz un izkāš caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām. Ja vēlas, aveņu vietā izmantot jau izspiestu, koncentrētu aveņu sulu. Maisījumu sastrādā saldējumā ar saldējuma mašīnu vai arī, atstājot saldētavā uz vismaz piecām stundām un ik pa laikam apmaisot.
Avenes var aizstāt ar citām ogām vai 10 g smalki sasmalcināta bazilika vai 2 ēdamkarotēm viskija. Šajā gadījumā balto cukuru var aizstāt ar tikpat daudz Muscovado cukura pikantākai garšai. Viskija saldējumu pasniedz ar labiem šokolādes cepumiem un avenēm.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.