Sastāvdaļas
400 g kārtainās rauga mīklas
Milti darba virsmas nokaisīšanai
Pildījumam
250 g rikotas siera
250 g maskarpones siera
Sula un norīvēta miziņa no 1 citrona
125 g Dansukker baltā smalkā cukura
6 olas dzeltenumi
6 olu baltumi
Instrukcijas
Mīklu izrullē uz miltainas darba virsmas tā, lai malas būtu 5 cm platākas par 25 cm lielu veidni. Tad izklāj veidni ar mīklas plāksni, liekos centimetrus atstājot gar malām.
Samaisa abus sierus, citrona sulu un miziņu, pusi no cukura un piecus olu dzeltenumus. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Pievieno atlikušo cukuru un kuļ vēl 2 minūtes. Iecilā olu baltumus sieru maisījumā.
Izlej olu maisījumu mīklas „bļodā” un lieko mīklas daļu pārliec pāri pildījumam. Viegli saputo olas dzeltenumu un pārmērē ar to mīklu. Cep krāsns vidusdaļā 175 °C apmēram 30 minūtes. Atdzesē ledusskapī u vismaz 2 stundas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.