Sastāvdaļas
Īriss
15 g sviesta
100 ml putukrējuma
75 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkarotes Dansukker dzidrā sīrupa
1 ēdamkarote Dansukker glikozes sīrupa
1 tējkarote sāls
Pārējās sastāvdaļas
apmēram 30 lazdu rieksti
150 g praline jeb riekstu pastas
20 g tumšās šokolādes
Papīra vai silikona formiņas konfekšu formēšanai
Instrukcijas
Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C ventilatora režīmā un apgrauzdē lazdu riekstus apmēram 5-10 minūtes. Riekstus ietin virtuves dvielī un paberž, lai atdalītu miziņas.
Uz cepešpannas izvieto apmēram 30 papīra mini kēksu formiņas vai izmanto silikona veidni. Katliņā ar biezu dibenu maisot uzvāra visas karamelei paredzētās sastāvdaļas.
Masas temperatūrai jāsasniedz 125 °C.
Karameli lej veidnēs, aizpildot apmēram vienu trešo daļu no tilpuma. Ar karoti katrā formiņā izveido iedobi, karameles masu izspiežot gar sāniem uz augšu. Vidū liek lazdu riekstu. Ļauj sastingt.
Praline masu mikroviļņu krāsnī izkausē un piepilda karameļu veidnes līdz malām. Liek ledusskapī sastingt. Tikmēr izkausē šokolādi.
Izkausēto šokolādi lej dekorēšanas maisiņā un uz katras konfektes uzpilina vienu apaļu pilienu. Ļauj istabas temperatūrā pilnībā sastingt.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.