Īriss

Konfekšu gatavošana mājās ir lielisks veids, kā pavadīt laiku kopā. Pašu gatavots lazdu riekstu īriss ar šokolādes pārklājumu – pārsteidz savus mīļos ar garšīgām dāvanām.

Apmēram 30 gabaliņi

PT1H

Apmēram 1 stunda 20 minūtes

Atzīme (15 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Īriss
15 g sviesta
100 ml putukrējuma
75 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 ēdamkarotes Dansukker dzidrā sīrupa
1 ēdamkarote Dansukker glikozes sīrupa
1 tējkarote sāls

Pārējās sastāvdaļas
apmēram 30 lazdu rieksti
150 g praline jeb riekstu pastas
20 g tumšās šokolādes

Papīra vai silikona formiņas konfekšu formēšanai

Instrukcijas

Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C ventilatora režīmā un apgrauzdē lazdu riekstus apmēram 5-10 minūtes. Riekstus ietin virtuves dvielī un paberž, lai atdalītu miziņas.

Uz cepešpannas izvieto apmēram 30 papīra mini kēksu formiņas vai izmanto silikona veidni. Katliņā ar biezu dibenu maisot uzvāra visas karamelei paredzētās sastāvdaļas.
Masas temperatūrai jāsasniedz 125 °C.

Karameli lej veidnēs, aizpildot apmēram vienu trešo daļu no tilpuma. Ar karoti katrā formiņā izveido iedobi, karameles masu izspiežot gar sāniem uz augšu. Vidū liek lazdu riekstu. Ļauj sastingt.

Praline masu mikroviļņu krāsnī izkausē un piepilda karameļu veidnes līdz malām. Liek ledusskapī sastingt.  Tikmēr izkausē šokolādi.

Izkausēto šokolādi lej dekorēšanas maisiņā un uz katras konfektes uzpilina vienu apaļu pilienu. Ļauj istabas temperatūrā pilnībā sastingt.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.