Sastāvdaļas
90 g cukura
140 g glikozes sīrupa
2 ēdamkar. ūdens
140 g balto sezama sēklu
20 g sviesta
200 g Nutella krēma
Instrukcijas
Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 °C.
Cukuru, ūdeni un glikozes sīrupu uzkarsē līdz 112 °C.
Katliņu noņem no uguns, pievieno sviestu un sezama sēklas. Maisa, līdz sviests izkusis.
Katrā makarūnu formiņā ielieciet pusi tējkarotes mīklas, lai tā neietu pāri malām.
Cep cepeškrāsnī 10-12 minūtes, nepārtraukti pieskatot. Konfektēm jākļūst zeltainām, bet ne tumši brūnām. Ļauj atdzist.
Rieksta lieluma piciņu Nutella krēma ar karotīti vai dekorējamo tūtiņu uzliek uz viena cepuma plakanās malas, virsū viegli piespiež otru cepumu.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Ziemassvētku saldumi
Ziemassvētku saldumiem ir jābūt visu saldummīļu galdā. Liec svētku galdā mājās gatavotas krējuma un īrisa konfektes, pralinē un trifeles.
Ziemassvētku kūkas
Ziemassvētku gardumu gatavošana vienmēr ir ļoti īpašs process. Tā ir īsta miera osta, kur tradīcijas, šķiet, vienmēr ir cieņā. Tomēr iespējams, ka pārmaiņas pēc jūs vēlētos pamēģināt kaut ko pilnīgi jaunu un atšķirīgu. Varbūt tieši šogad jūs atklāsiet kādu jaunu, sev tīkamu gardumu.
Ziemassvētku cepumi
Ziemassvētkos galdā likt varam ne tikai piparkūkas! Klasiskie cepumi ar Ziemassvētku pieskaņu lieliski iederēsies, baudot kafijas pauzi Ziemassvētkos.
Ziemassvētku dzērieni
Kad aiz loga pūš saltie ziemas, nekas nav patīkamāk, kā ierausties dīvānā ar karstas kafijas vai tējas tasi rokās. Izbaudiet to, piekožot klāt sieru un kraukšķīgu maizi vai arī grauzdētus riekstus.
Saldās Ziemassvētku dāvanas
Visjaukākās dāvanas ir tās, kuras ir pašu rokām gatavotas un prieka pilnas. Un kas gan var būt vēl jaukāks par gardiem saldumiem, Ziemassvētku smalkmaizītēm un vienreizējām marmelādēm?
Ziemassvētku sirsniņas
Atrodiet receptes un iedvesmu unikālām Ziemassvētku sirsniņām visiem, kas jums rūp.