Īrisa konfektes ar pistācijām
Šis, iespējams, būs pats garšīgākais Ziemassvētku kārums jūsu lielajā našķu kārbā. Papildiniet klasiskos īrisa saldumus ar pistāciju riekstiem, iegūstot neparastu kombināciju ar kraukšķīgiem riekstu gabaliņiem mīkstā īrisa konfektē. Dzidrais sīrups neļauj īrisam sacietēt pilnībā un saglabā īrisa konfekšu īpašo košļājamo struktūru.
Sastāvdaļas
100 g sviesta
200 ml saldā krējuma
300 g Dansukker ekoloģiskā cukura
180 g Dansukker Dzidrā sīrupa
50 g kapātu pistāciju riekstu
Instrukcijas
Visas sastāvdaļas, izņemot pistācijas, katliņā uzvāra, līdz temperatūra sasniedz 125 ˚C. Ja nav termometra, temperatūru var pārbaudīt, iepilinot pilienu masas aukstā ūdenī – ja piliens izveido mīkstu bumbiņu, tad īriss ir gatavs.
Sakapātas pistācijas iemaisa īrisa masā. 18x25 cm izmēra formu ieeļļo un ielej tajā īrisa maisījumu. Atstāj uz 24 stundām, līdz īriss kārtīgi sacietējis. Gatavu sagriež gabaliņos un ietin sviestpapīra konfekšu papīriņos.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.