Īrisa konfektes ar pistācijām

Īrisa konfektes ar pistācijām

45 konfektes 45 minūtes
Šis, iespējams, būs pats garšīgākais Ziemassvētku kārums jūsu lielajā našķu kārbā. Papildiniet klasiskos īrisa saldumus ar pistāciju riekstiem, iegūstot neparastu kombināciju ar kraukšķīgiem riekstu gabaliņiem mīkstā īrisa konfektē. Dzidrais sīrups neļauj īrisam sacietēt pilnībā un saglabā īrisa konfekšu īpašo košļājamo struktūru.
Īrisa konfektes ar pistācijām
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 100 g sviesta
  • 200 ml saldā krējuma
  • 300 g Dansukker ekoloģiskā cukura
  • 180 g Dansukker Dzidrā sīrupa
  • 50 g kapātu pistāciju riekstu

Visas sastāvdaļas, izņemot pistācijas, katliņā uzvāra, līdz temperatūra sasniedz 125 ˚C. Ja nav termometra, temperatūru var pārbaudīt, iepilinot pilienu masas aukstā ūdenī – ja piliens izveido mīkstu bumbiņu, tad īriss ir gatavs.

Sakapātas pistācijas iemaisa īrisa masā. 18x25 cm izmēra formu ieeļļo un ielej tajā īrisa maisījumu. Atstāj uz 24 stundām, līdz īriss kārtīgi sacietējis. Gatavu sagriež gabaliņos un ietin sviestpapīra konfekšu papīriņos.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;