Īrisa konfektes ar pistācijām

Šis, iespējams, būs pats garšīgākais Ziemassvētku kārums jūsu lielajā našķu kārbā. Papildiniet klasiskos īrisa saldumus ar pistāciju riekstiem, iegūstot neparastu kombināciju ar kraukšķīgiem riekstu gabaliņiem mīkstā īrisa konfektē. Dzidrais sīrups neļauj īrisam sacietēt pilnībā un saglabā īrisa konfekšu īpašo košļājamo struktūru.

45 konfektes

45 minūtes

Atzīme (2 gab)

Sastāvdaļas

100 g sviesta
200 ml saldā krējuma
300 g Dansukker ekoloģiskā cukura
180 g Dansukker Dzidrā sīrupa
50 g kapātu pistāciju riekstu

Instrukcijas

Visas sastāvdaļas, izņemot pistācijas, katliņā uzvāra, līdz temperatūra sasniedz 125 ˚C. Ja nav termometra, temperatūru var pārbaudīt, iepilinot pilienu masas aukstā ūdenī – ja piliens izveido mīkstu bumbiņu, tad īriss ir gatavs.

Sakapātas pistācijas iemaisa īrisa masā. 18x25 cm izmēra formu ieeļļo un ielej tajā īrisa maisījumu. Atstāj uz 24 stundām, līdz īriss kārtīgi sacietējis. Gatavu sagriež gabaliņos un ietin sviestpapīra konfekšu papīriņos.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Lieldienu saldumi

Šeit atradīsi gan konditorejas izstrādājumus, konfektes un desertus priecīgai Lieldienu svinēšanai.

Cepam ar citroniem un apelsīniem

Apelsīni un citroni saistās ar ziemu un ļoti labi noder konditorejas izstrādājumu gatavošanā.

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Mūsu kaprīzajā, ziemeļnieciskajā klimata joslā karstie dzērieni ir cieņā visos gadalaikos. Taču visaugstāk tos novērtē rudenī, kad kļūst vēsāks, un ziemā, kad vajag kaut ko siltu, lai sasildītos pēc slēpošanas izpriecām.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?