Īpašais ķirbju ievārījums

apm. 2 kg
Īpašais ķirbju ievārījums
Vērtējums: (0 gab.)

Sastāvdaļas

200 g žāvētu aprikožu
1 kg ķirbja mīkstuma
300 ml apelsīnu sulas
1 kg Dansukker Ievārījuma cukura
2 ēd. kar. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
50 ml viskija

Aprikozes uz nakti iemērc ūdenī. Izmirkušās aprikozes sagriež mazos gabaliņos. Ķirbi sarīvē uz rupjās rīves. Aprikozes, ķirbja masu un apelsīnu sulu liek katliņā, nosedz ar vāku un vāra uz lēnas uguns 20 minūtes. Pieber Ievārījuma cukuru un vāra vēl 3 minūtes. Noņem no uguns, iemaisa vaniļas cukuru un viskiju. Nosmeļ putas. Lej karstās, tīrās burkās un aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker