Ingvera parfe ar mandeļu karameli

8 porcijas 50 minūtes + 4 stunda saldētavā
Palutini savus mīļos ar ingvera parfe ar dekoratīvajām skaidiņām un šokolādes mērci. Ingvers, mandeles un šokolāde ir tās garšas, kas ideāli sader ar šo krēmīgo parfe.
Ingvera parfe ar mandeļu karameli
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

    Mandeļu karamele

    • 100 g mandeļu
    • 170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
    • 1 ēdamkar. sviesta

    Šokolādes mērce

    • 1 ēdamkar. sviesta
    • 1,5 ēdamkar. kakao pulvera
    • 2 ēdamkar. Dansukker dzidrā cukura sīrupa
    • 1 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
    • 100 ml saldā krējuma

    Ingvera parfe

    • 6 olu dzeltenumi
    • 60 g Dansukker pūdercukura
    • 70 g Dansukker dzidrā sīrupa
    • 600 ml saldā krējuma
    • 2 ēdamkar. svaiga ingvera

    Vispirms sagatavo mandeles. Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Mandeles sakapā un apgrauzdē apmēram 5 minūtes. Seko, lai nepiedeg.
    Kaltu ar biezu dibenu uzkarsē, tajā nemaisot izkausē balto cukuru, līdz tas kļūst gaiši brūns. Noņem no plīts un iemaisa sviestu, līdz tas izkusis. Pievieno mandeles. Izmaisa un izlej uz pergamenta papīra loksnes plānā kārtiņā. Var izmantot silikona rulli. Atdzesē un tad sakapā karameli sīkos gabaliņos.

    Šokolādes mērces sastāvdaļas katlā ar biezu dibenu sakuļ, līdz masa sabiezējusi. Atdzesē.

    Gatavojot parfe, olu dzeltenumus, cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Saldo krējumu saputo un iemaisa olu-cukura masā. Pievieno sarīvētu ingveru un 2/3 mandeļu karameles. Pusi no masas lej dziļā kēksa formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi,  pārlej ar daļu šokolādes mērces un ar pāris vēzieniem neviendabīgi iemaisa to masā. Pārlej atlikušo parfe daļu un šokolādes mērci  un pārklāj ar pārtikas plēvi. Novieto saldētavā uz vismaz 4-5 stundām. Izņem 20 minūtes pirms pasniegšanas. Dekorē ar mandeļu karameli.

    Šo recepti sastādīja

    Dansukker