Sastāvdaļas
Mandeļu karamele
100 g mandeļu
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 ēdamkar. sviesta
Šokolādes mērce
1 ēdamkar. sviesta
1,5 ēdamkar. kakao pulvera
2 ēdamkar. Dansukker dzidrā cukura sīrupa
1 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml saldā krējuma
Ingvera parfe
6 olu dzeltenumi
60 g Dansukker pūdercukura
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
600 ml saldā krējuma
2 ēdamkar. svaiga ingvera
Instrukcijas
Vispirms sagatavo mandeles. Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Mandeles sakapā un apgrauzdē apmēram 5 minūtes. Seko, lai nepiedeg.
Kaltu ar biezu dibenu uzkarsē, tajā nemaisot izkausē balto cukuru, līdz tas kļūst gaiši brūns. Noņem no plīts un iemaisa sviestu, līdz tas izkusis. Pievieno mandeles. Izmaisa un izlej uz pergamenta papīra loksnes plānā kārtiņā. Var izmantot silikona rulli. Atdzesē un tad sakapā karameli sīkos gabaliņos.
Šokolādes mērces sastāvdaļas katlā ar biezu dibenu sakuļ, līdz masa sabiezējusi. Atdzesē.
Gatavojot parfe, olu dzeltenumus, cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Saldo krējumu saputo un iemaisa olu-cukura masā. Pievieno sarīvētu ingveru un 2/3 mandeļu karameles. Pusi no masas lej dziļā kēksa formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi, pārlej ar daļu šokolādes mērces un ar pāris vēzieniem neviendabīgi iemaisa to masā. Pārlej atlikušo parfe daļu un šokolādes mērci un pārklāj ar pārtikas plēvi. Novieto saldētavā uz vismaz 4-5 stundām. Izņem 20 minūtes pirms pasniegšanas. Dekorē ar mandeļu karameli.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.