Mandeļu karamele
Šokolādes mērce
Ingvera parfe
Vispirms sagatavo mandeles. Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Mandeles sakapā un apgrauzdē apmēram 5 minūtes. Seko, lai nepiedeg.
Kaltu ar biezu dibenu uzkarsē, tajā nemaisot izkausē balto cukuru, līdz tas kļūst gaiši brūns. Noņem no plīts un iemaisa sviestu, līdz tas izkusis. Pievieno mandeles. Izmaisa un izlej uz pergamenta papīra loksnes plānā kārtiņā. Var izmantot silikona rulli. Atdzesē un tad sakapā karameli sīkos gabaliņos.
Šokolādes mērces sastāvdaļas katlā ar biezu dibenu sakuļ, līdz masa sabiezējusi. Atdzesē.
Gatavojot parfē, olu dzeltenumus, cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Saldo krējumu saputo un iemaisa olu-cukura masā. Pievieno sarīvētu ingveru un 2/3 mandeļu karameles. Pusi no masas lej dziļā kēksa formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi, pārlej ar daļu šokolādes mērces un ar pāris vēzieniem neviendabīgi iemaisa to masā. Pārlej atlikušo parfē daļu un šokolādes mērci un pārklāj ar pārtikas plēvi. Novieto saldētavā uz vismaz 4-5 stundām. Izņem 20 minūtes pirms pasniegšanas. Dekorē ar mandeļu karameli.
Šo recepti sastādīja