Ingvera parfe ar mandeļu karameli

Palutini savus mīļos ar ingvera parfe ar dekoratīvajām skaidiņām un šokolādes mērci. Ingvers, mandeles un šokolāde ir tās garšas, kas ideāli sader ar šo krēmīgo parfe.

8 porcijas

PT55M

50 minūtes + 4 stunda saldētavā

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Mandeļu karamele
100 g mandeļu
170 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 ēdamkar. sviesta

Šokolādes mērce
1  ēdamkar. sviesta
1,5 ēdamkar. kakao pulvera
2 ēdamkar. Dansukker dzidrā cukura sīrupa
1 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
100 ml saldā krējuma

Ingvera parfe
6 olu dzeltenumi
60 g Dansukker pūdercukura
70 g Dansukker dzidrā sīrupa
600 ml saldā krējuma
2 ēdamkar. svaiga ingvera

Instrukcijas

Vispirms sagatavo mandeles. Cepeškrāsni noregulē uz 175 °C. Mandeles sakapā un apgrauzdē apmēram 5 minūtes. Seko, lai nepiedeg.
Kaltu ar biezu dibenu uzkarsē, tajā nemaisot izkausē balto cukuru, līdz tas kļūst gaiši brūns. Noņem no plīts un iemaisa sviestu, līdz tas izkusis. Pievieno mandeles. Izmaisa un izlej uz pergamenta papīra loksnes plānā kārtiņā. Var izmantot silikona rulli. Atdzesē un tad sakapā karameli sīkos gabaliņos.

Šokolādes mērces sastāvdaļas katlā ar biezu dibenu sakuļ, līdz masa sabiezējusi. Atdzesē.

Gatavojot parfe, olu dzeltenumus, cukuru un sīrupu sakuļ mīkstās putās. Saldo krējumu saputo un iemaisa olu-cukura masā. Pievieno sarīvētu ingveru un 2/3 mandeļu karameles. Pusi no masas lej dziļā kēksa formā, kas izklāta ar pārtikas plēvi,  pārlej ar daļu šokolādes mērces un ar pāris vēzieniem neviendabīgi iemaisa to masā. Pārlej atlikušo parfe daļu un šokolādes mērci  un pārklāj ar pārtikas plēvi. Novieto saldētavā uz vismaz 4-5 stundām. Izņem 20 minūtes pirms pasniegšanas. Dekorē ar mandeļu karameli.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.