Ievārījumu pamatrecepte – garšas variācijas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Aveņu marmelāde
500 g aveņu
150 g Dansukker Marmelādes cukura
2 ēdamkar. Dansukker cukurniedru sīrupa
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
2 anīsa zvaigznītes
1 timiāna zariņš

Smilšērkšķu, ingvera un tumšā Muscovado ievārījums
225 g smilšērkšķu
2 tējkar. rīvēta svaiga ingvera
2 ēd. kar. Dansukker tumšā Muscovado cukura
2 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
100 g Dansukker Ievārījuma cukura

Rabarberu, vaniļas un timuta piparu ievārījums
500 g rabarberu
100 g Dansukker Ievārījuma cukura
1 vaniļas pāksts
1 tējkar. Dansukker vaniļas cukura
100 ml ūdens
Daži timuta piparu graudi (var aizvietot ar sičuan vai rozā pipariem)

Zemeņu un kakao pērlīšu ievārījums
500 g zemeņu
180 g Dansukker Marmelādes cukura
2 ēd. kar. Dansukker Cukurniedru sīrupa
2 ēd. kar. kakao pērlīšu (var aizvietot ar 50 g sadrupinātas tumšās šokolādes)

Pikantais plūmju ievārījums
500 g plūmju bez kauliņiem
200 ml Dansukker Ievārījuma cukura
2 kanēļa standziņas
1 tējkar. drupināta kardamona
1 citrona sula un miziņa

Bumbieru un vaniļas ievārījums
500 g bumbieru (sagriezti daļās un nomizoti)
200 ml Dansukker Ievārījuma cukura
1 vaniļas pāksts
2 tējkar. Dansukker Vaniļas cukura

Instrukcijas

Ogas pārlasa, noskalo, ber katlā, pievieno cukuru un garšvielas. Uzvāra un turpina vārīt 3-10 minūtes, atkarībā no ogu veida. Nosmeļ putas un pilda tīrās, sterilizētās burkās. Uzglabā vēsā vietā.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.