Ievārījums ar rumu

Aptuveni 1 1/2 l
Ievārījums ar rumu
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

150 g zemeņu
150 g aveņu
150 g ērkšķogu
150 g jāņogu
150 g upeņu
700 g Dansukker Ievārījuma cukura
100 ml ruma

Ogas noskalo un pārlasa. Zemenes un ērkšķogas pārgriež uz pusēm. Liek visas ogas katliņā, pieber Ievārījuma cukuru. Atstāj uz nakti, lai izdalās sula. Tad uzvāra un uz nelielas uguns vāra 10 minūtes. Noņem no uguns, pielej rumu. Nosmeļ putas. Ielej karstās sterilizētās burkās. Noslēdz. Uzglabā vēsā vietā.

Ievārījumā var izmantot jebkuras citas ogas vai smalkos gabaliņos sagrieztus augļus.

Šo recepti sastādīja

Dansukker