Sastāvdaļas
Pankūkām
450 ml kviešu miltu
225 ml rīsu miltu
1 ēdamkar. melno sezama sēklu (pēc vēlēšanās)
11 g (1 paciņa) sausā rauga
2 ēdamkar. Dansukker baltā cukurbiešu cukura
1 tējkar. sāls
350 ml silta piena
1 ēdamkar. rapšu eļļas
Eļļa cepšanai
Pildījumam
150 ml Dansukker Farīna cukura
2 ēdamkar. sakapātu riekstu (jebkura veida)
1 ēdamkar. kanēļa vai citu garšvielu
Instrukcijas
Miltus, sauso raugu, sezama sēklas, cukuru un sāli samaisa. Pievieno pienu un 1 ēdamkaroti eļļas. Saputo ar koka karoti. Mīkla ir ļoti lipīga. Apklāj ar tīru dvielīti un atstāj, līdz mīkla dubultojusi apjomu (30-45 minūtes). Iedur ar koka irbulīti, lai mīkla mazliet sakrītas, un atstāj vēl uz 10 minūtēm.
Kamēr mīkla rūgst, pagatavo pildījumu. Mazā bļodiņā samaisa brūno cukuru, riekstus un kanēli.
Ar rokām ņem mīklas gabaliņu, starp plaukstām saplacina, vidū ieber 1 ēdamkaroti pildījuma un maliņas aizspiež ciet tā, lai veidotos neliela bumbiņa.
Pannu uzkarsē un ielej daudz eļļas. Bumbiņu liek pannā un saplacina, izmantojot, piemēram, bļodiņu ar plakanu, ieeļļotu dibenu. Cep, līdz pankūciņas virsma mazliet pacēlusies. Ja nepieciešams, pievieno vēl mazliet eļļas. Virsmai jābūt zeltainai. Šīs pankūkas vislabāk garšo svaigi ceptas, taču uzmanieties – pildījums ir ļoti karsts!
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.