Sastāvdaļas
100 g margarīna
75 ml piena
150 g Dansukker nerafinētā cukuriedru vai baltā cukurbiešu cukura
2 olas
1 tējk. cepamā pulvera
1,5 ēd. kar. kartupeļu cietes
1 tējkar. vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 g kviešu miltu
Glazūrai
500 g Dansukker pūdercukura
1 ēdamkar. kausēta sviesta
1–2 ēdamkar. ūdens
pārtikas krāsvielas
Konfektes (dekorēšanai)
Instrukcijas
Izkausē sviestu un pievieno pienu. Ļauj uzkarst, bet neuzvāra. Viegli saputo olas ar cukuru. Sajauc kviešu miltus ar cepamo pulveri un pārmaiņus ar piena maisījumu pievieno olu masai. Ievieto mīklu uz nakti ledusskapī. Uz plāts saliek kēksu formiņas un salej tajās mīklu. Cep cepeškrāsns vidū 225 °C apmēram 12 minūtes.
Sajauc pūdercukuru ar ūdeni un sviestu viendabīgā masā. Sadala glazūru un pēc vēlēšanās pievieno pārtikas krāsvielu. Garnē kūkas ar glazūru. Pēc izvēles dekorē ar krāsainām konfektēm, imitējot spociņu actiņas u.tml.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Valsts svētkiem un svinībām
Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.
Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.
Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.
Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.
Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.