Helovīnu smalkmaizītes - Receptes

Helovīnu smalkmaizītes

Helovīnu smalkmaizītes
Vērtējums: (4gab.)

Sastāvdaļas

100 g margarīna
75 ml piena
150 g Dansukker niedru cukura "Demerara" vai baltā smalkā cukura
2 olas
1 tējk. cepamā pulvera
1 1/2 ēd. kar. kartupeļu cietes

1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu
250 g kviešu miltu

Glazūrai
500 g Dansukker pūdercukura
1 ēd. kar. kausēta margarīna
1–2 ēd. kar. ūdens
pārtikas krāsvielas

Konfektes (dekorēšanai)

Izkausē margarīnu un pievieno pienu. Ļauj uzkarst, bet neuzvāra. Viegli saputo olas ar cukuru. Sajauc kviešu miltus ar cepamo pulveri un pārmaiņus ar piena maisījumu pievieno olu masai. Ievieto mīklu uz nakti ledusskapī. Uz plāts saliek kēksu formiņas un salej tajās mīklu. Cep cepeškrāsns vidū 225°C apmēram 12 minūtes.

Sajauc pūdercukuru ar ūdeni un margarīnu viendabīgā masā. Sadala glazūru un pēc vēlēšanās pievieno pārtikas krāsvielu. Garnē kūkas ar glazūru. Pēc izvēles dekorē ar krāsainām konfektēm, imitējot spociņu actiņas u.tml.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;