Sastāvdaļas
Aveņu želeja
150 g aveņu (apm. 100 g aveņu sulas)
100 ml Dansukker Želejas cukura Multi
(var izmantot arī gatavu aveņu želeju)
Smilšu mīkla
200 g auksta sviesta
300 g kviešu miltu
100 g Dansukker pūdercukura
Instrukcijas
Vispirms pagatavo aveņu želeju. Atkausē avenes un izberž caur sietu, lai atbrīvotu no sēkliņām. Sulu katliņā uzkarsē kopā ar želejcukuru multi un vāra apmēram 2 minūtes. Lej želeju burciņā un atdzesē.
Pagatavo smilšu kūku. Visas sastāvdaļas žigli samīca viendabīgā mīklā. Novieto ledusskapī uz apmēram 1 stundu, lai mīkla “sakožas”.
Uzstāda cepeškrāsni uz 175 °C.
Mīklu izrullē apmēram 3 mm biezumā. Ar formiņas izspiež apmēram 40 apaļus cepumiņus, 7-8 cm diametrā. Pusi cepumu pārsmērē ar aveņu želeju. Atlikušajiem cepumiem izveido acis, izmantojot mazākas apaļas formiņas. Izveido “nāsis” un ar nazi iegriež “muti”. Sagatavotās “sejiņas” liek virsū cepumiem ar ievārījumu un nedaudz piespiež gar malām.
Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 11-13 minūtes, līdz cepumi gaiši zeltaini. Atdzesē.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju raža
Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu burvība
Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.