Helovīna cepumi

Brīnišķīgi bailīgi Helovīna cepumiņi ar aveņu želeju. Pagatavojiet smilšu mīklu un izgrieziet apaļus cepumus un piepildiet ar aveņu želeju.

apmēram 20 gab

PT1H

apmēram 1,5 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Aveņu želeja
150 g aveņu (apm. 100 g aveņu sulas)
100 ml Dansukker Želejas cukura Multi
(var izmantot arī gatavu aveņu želeju)

Smilšu mīkla
200 g auksta sviesta
300 g kviešu miltu
100 g Dansukker pūdercukura

Instrukcijas

Vispirms pagatavo aveņu želeju. Atkausē avenes un izberž caur sietu, lai atbrīvotu no sēkliņām. Sulu katliņā uzkarsē kopā ar želejcukuru multi un vāra apmēram 2 minūtes. Lej želeju burciņā un atdzesē.

Pagatavo smilšu kūku. Visas sastāvdaļas žigli samīca viendabīgā mīklā. Novieto ledusskapī uz apmēram 1 stundu, lai mīkla “sakožas”.

Uzstāda cepeškrāsni uz 175 °C.

Mīklu izrullē apmēram 3 mm biezumā. Ar formiņas izspiež apmēram 40 apaļus cepumiņus, 7-8 cm diametrā. Pusi cepumu pārsmērē ar aveņu želeju. Atlikušajiem cepumiem izveido acis, izmantojot mazākas apaļas formiņas. Izveido “nāsis” un ar nazi iegriež “muti”. Sagatavotās “sejiņas” liek virsū cepumiem ar ievārījumu un nedaudz piespiež gar malām.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 11-13 minūtes, līdz cepumi gaiši zeltaini. Atdzesē.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Ķiplokugurķīši

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam. Seko recepšu ieteikumiem, un drīz ledusskapis būs pilns ar mājās gatavotiem vasaras dārzeņiem.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Melleņu ievārījums

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Plūmju galete ar mandeļu pārslām

Plūmju raža

Plūmes ir vienas no ierastākajām ogām augļu dārzos, un tās var izmantot arī desertu un marmelāžu gatavošanā. Kāpēc gan nepagatavot gardu plūmju marmelādi vai čatniju, ko pasniegt kopā ar sieru? Pamēģini arī mūsu neatkārtojamo plūmju pīrāgu!

Kazeņu koblers

Kazeņu burvība

Vasarā neaizmirsti arī par kazenēm! Kazenes lieliski noder konditorejas izstrādājumu, smūtiju, sīrupu un ievārījumu gatavošanā. Turklāt tās var izmantot arī garnējot vai dekorējot. Kazenes gatavojas vēlā vasarā vai agrā rudenī.