Helovīna cepumi

Brīnišķīgi bailīgi Helovīna cepumiņi ar aveņu želeju. Pagatavojiet smilšu mīklu un izgrieziet apaļus cepumus un piepildiet ar aveņu želeju.

apmēram 20 gab

PT1H

apmēram 1,5 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Aveņu želeja
150 g aveņu (apm. 100 g aveņu sulas)
100 ml Dansukker Želejas cukura Multi
(var izmantot arī gatavu aveņu želeju)

Smilšu mīkla
200 g auksta sviesta
300 g kviešu miltu
100 g Dansukker pūdercukura

Instrukcijas

Vispirms pagatavo aveņu želeju. Atkausē avenes un izberž caur sietu, lai atbrīvotu no sēkliņām. Sulu katliņā uzkarsē kopā ar želejcukuru multi un vāra apmēram 2 minūtes. Lej želeju burciņā un atdzesē.

Pagatavo smilšu kūku. Visas sastāvdaļas žigli samīca viendabīgā mīklā. Novieto ledusskapī uz apmēram 1 stundu, lai mīkla “sakožas”.

Uzstāda cepeškrāsni uz 175 °C.

Mīklu izrullē apmēram 3 mm biezumā. Ar formiņas izspiež apmēram 40 apaļus cepumiņus, 7-8 cm diametrā. Pusi cepumu pārsmērē ar aveņu želeju. Atlikušajiem cepumiem izveido acis, izmantojot mazākas apaļas formiņas. Izveido “nāsis” un ar nazi iegriež “muti”. Sagatavotās “sejiņas” liek virsū cepumiem ar ievārījumu un nedaudz piespiež gar malām.

Cep cepeškrāsns vidusdaļā apmēram 11-13 minūtes, līdz cepumi gaiši zeltaini. Atdzesē.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.