Gurķu maisījums

Gurķu salāti ar papriku un rudens ābolu papildinās kādu gaļas ēdienu - karbonādi, desiņas vai girosu.

apm. 1 kg

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

2 gari gurķi
2 dzeltenie sīpoli
1 sarkanā paprika
1 paskābs ābols
1 l ūdens

Garšvielu uzlējumam
150 ml ūdens
185 ml galda etiķa (9 %)
400 ml Dansukker baltā smalkā cukura
1 ēdamkar. sāls
1 ēdamkar. dzelteno sinepju sēkliņu

Instrukcijas

Nomizo sīpolus. Noskalo pārējos dārzeņus un ābolu. Izņem no ābola un paprikas sēklas. Sagriež visu mazos kubiņos.

Ieliek sīpola un paprikas kubiņus bļodā un pārlej ar verdošu ūdeni. Pēc 10 minūtēm ūdeni nolej.

Sajauc kopā visas garšvielu uzlējuma sastāvdaļas un uzvāra. Pieliek ābola un dārzeņu kubiņus un vāra bez vāka 10 minūtes.

Lej tīrās, izkarsētās burkās, cieši aizvāko. Uzglabā tumšā vietā vēsumā. 

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.