Sastāvdaļas
Šokolādes panakota
40 g tumšās šokolādes
40 g piena šokolādes
300 ml trekna saldā krējuma
40 g Dansukker Želejas cukura “Multi”
Groziņu mīkla
60 g sviesta
30 g Dansukker pūdercukura
90 g kviešu miltu
9 g kakao pulvera
1 olas dzeltenums
Rozmarīna īriss
2-3 g vai 8 zariņi svaiga rozmarīna
100 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 šķipsniņa sāls
Instrukcijas
Šokolādes panakotu pagatavo dienu iepriekš. Abus šokolādes veidus sakapā. Saldo krējumu katliņā uzvāra, noņem no uguns un, nepārtraukti maisot, pievieno šokolādi. Kad šokolāde izkususi, pievieno želejas cukuru, atkal visu uzvāra un pēc 30 sekundēm noņem no uguns. Panakotu pārlej tīrā bļodiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā līdz rītam.
Groziņu pagatavošana: visas sastāvdaļas ātri sastrādā, saveļ bumbas formā, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī atdzist vienu stundu.
Cepeškrāsni noregulē uz 180°C. Mīklu izveltnē 2 mm biezā taisnstūra formā. No mīklas izgriež astoņus apļus 7 cm diametrā pamatnēm un 1 cm platas sloksnītes maliņu veidošanai. Groziņu pamatnes novieto uz cepešplāts, kas izklāta ar pergamenta papīru un piestiprina maliņas. Novieto saldētavā uz 20 minūtēm, tad cep krāsns vidējā daļā 7-8 minūtes un atdzesē.
Rozmarīna īrisa krēma pagatavošana: Rozmarīna lapiņas kopā ar pārējām sastāvdaļām liek katliņā un karsē vidējā temperatūrā līdz 117 °C. Pārlej taukā, no kura varēs viegli izliet, un nedaudz atdzesē. Krēmu lej izceptajos groziņos un ļauj sastingt, pa to laiku sagatavojot panakotas krēmu. Iepriekš pagatavoto panakotu mikserī sakuļ, iepilda dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā un veido groziņu dekora krēma galotnītes, nobeigumā pārkaisot ar kakao pulveri
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Brīnišķīgais zemeņu laiks
Vasara — brīnišķīgais zemeņu laiks! Pienācis laiks izmantot visas zemeņu sniegtās iespējas. Zemenes vari ēst arī tāpat, bet vari arī ļauties iedvesmai no mūsu receptēm, kurās zemenes ir sastāvdaļa. Ja nepagūsi izbaudīt brīnišķīgo zemeņu laiku, tās var ērti sasaldēt ziemai.

Vasaras deserti
Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.