Šokolādes panakota
Groziņu mīkla
Rozmarīna īriss
Šokolādes panakotu pagatavo dienu iepriekš. Abus šokolādes veidus sakapā. Saldo krējumu katliņā uzvāra, noņem no uguns un, nepārtraukti maisot, pievieno šokolādi. Kad šokolāde izkususi, pievieno želejas cukuru, atkal visu uzvāra un pēc 30 sekundēm noņem no uguns. Panakotu pārlej tīrā bļodiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā līdz rītam.
Groziņu pagatavošana: visas sastāvdaļas ātri sastrādā, saveļ bumbas formā, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī atdzist vienu stundu.
Cepeškrāsni noregulē uz 180°C. Mīklu izveltnē 2 mm biezā taisnstūra formā. No mīklas izgriež astoņus apļus 7 cm diametrā pamatnēm un 1 cm platas sloksnītes maliņu veidošanai. Groziņu pamatnes novieto uz cepešplāts, kas izklāta ar pergamenta papīru un piestiprina maliņas. Novieto saldētavā uz 20 minūtēm, tad cep krāsns vidējā daļā 7-8 minūtes un atdzesē.
Rozmarīna īrisa krēma pagatavošana: Rozmarīna lapiņas kopā ar pārējām sastāvdaļām liek katliņā un karsē vidējā temperatūrā līdz 117 °C. Pārlej taukā, no kura varēs viegli izliet, un nedaudz atdzesē. Krēmu lej izceptajos groziņos un ļauj sastingt, pa to laiku sagatavojot panakotas krēmu. Iepriekš pagatavoto panakotu mikserī sakuļ, iepilda dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā un veido groziņu dekora krēma galotnītes, nobeigumā pārkaisot ar kakao pulveri
Šo recepti sastādīja