Groziņi ar rozmarīna īrisa krēmu un šokolādes panakotu

8 gab.

PT1H

1 stunda 40 minūtes + 24 stundas

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

Šokolādes panakota
40 g tumšās šokolādes
40 g piena šokolādes
300 ml trekna saldā krējuma
40 g Dansukker Želejas cukura “Multi”

Groziņu mīkla
60 g sviesta
30 g Dansukker pūdercukura
90 g kviešu miltu
9 g kakao pulvera
1 olas dzeltenums

Rozmarīna īriss
2-3 g vai 8 zariņi svaiga rozmarīna
100 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 šķipsniņa sāls

Instrukcijas

Šokolādes panakotu pagatavo dienu iepriekš. Abus šokolādes veidus sakapā. Saldo krējumu katliņā uzvāra, noņem no uguns un, nepārtraukti maisot, pievieno šokolādi. Kad šokolāde izkususi, pievieno želejas cukuru, atkal visu uzvāra un pēc 30 sekundēm noņem no uguns. Panakotu pārlej tīrā bļodiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā līdz rītam. 

Groziņu pagatavošana: visas sastāvdaļas ātri sastrādā, saveļ bumbas formā, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī atdzist vienu stundu. 

Cepeškrāsni noregulē uz 180°C. Mīklu izveltnē 2 mm biezā taisnstūra formā. No mīklas izgriež astoņus apļus 7 cm diametrā pamatnēm un 1 cm platas sloksnītes maliņu veidošanai. Groziņu pamatnes novieto uz cepešplāts, kas izklāta ar pergamenta papīru un piestiprina maliņas. Novieto saldētavā uz 20 minūtēm, tad cep krāsns vidējā daļā 7-8 minūtes un atdzesē.

Rozmarīna īrisa krēma pagatavošana: Rozmarīna lapiņas kopā ar pārējām sastāvdaļām liek katliņā un karsē vidējā temperatūrā līdz 117 °C. Pārlej taukā, no kura varēs viegli izliet, un nedaudz atdzesē. Krēmu lej izceptajos groziņos un ļauj sastingt, pa to laiku sagatavojot panakotas krēmu. Iepriekš pagatavoto panakotu mikserī sakuļ, iepilda dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā un veido groziņu dekora krēma galotnītes, nobeigumā pārkaisot ar kakao pulveri

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Brūkleņu dzēriens

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.