Groziņi ar rozmarīna īrisa krēmu un šokolādes panakotu

8 gab.

1 stunda 40 minūtes + 24 stundas

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

Šokolādes panakota
40 g tumšās šokolādes
40 g piena šokolādes
300 ml trekna saldā krējuma
40 g Dansukker Želejas cukura “Multi”

Groziņu mīkla
60 g sviesta
30 g Dansukker pūdercukura
90 g kviešu miltu
9 g kakao pulvera
1 olas dzeltenums

Rozmarīna īriss
2-3 g vai 8 zariņi svaiga rozmarīna
100 ml saldā krējuma
140 g Dansukker Zeltainā sīrupa
95 g Dansukker gaišā Muscovado cukura
1 šķipsniņa sāls

Instrukcijas

Šokolādes panakotu pagatavo dienu iepriekš. Abus šokolādes veidus sakapā. Saldo krējumu katliņā uzvāra, noņem no uguns un, nepārtraukti maisot, pievieno šokolādi. Kad šokolāde izkususi, pievieno želejas cukuru, atkal visu uzvāra un pēc 30 sekundēm noņem no uguns. Panakotu pārlej tīrā bļodiņā, pārklāj ar pārtikas plēvi un novieto vēsumā līdz rītam. 

Groziņu pagatavošana: visas sastāvdaļas ātri sastrādā, saveļ bumbas formā, ietin pārtikas plēvē un novieto ledusskapī atdzist vienu stundu. 

Cepeškrāsni noregulē uz 180°C. Mīklu izveltnē 2 mm biezā taisnstūra formā. No mīklas izgriež astoņus apļus 7 cm diametrā pamatnēm un 1 cm platas sloksnītes maliņu veidošanai. Groziņu pamatnes novieto uz cepešplāts, kas izklāta ar pergamenta papīru un piestiprina maliņas. Novieto saldētavā uz 20 minūtēm, tad cep krāsns vidējā daļā 7-8 minūtes un atdzesē.

Rozmarīna īrisa krēma pagatavošana: Rozmarīna lapiņas kopā ar pārējām sastāvdaļām liek katliņā un karsē vidējā temperatūrā līdz 117 °C. Pārlej taukā, no kura varēs viegli izliet, un nedaudz atdzesē. Krēmu lej izceptajos groziņos un ļauj sastingt, pa to laiku sagatavojot panakotas krēmu. Iepriekš pagatavoto panakotu mikserī sakuļ, iepilda dekorēšanas tūtiņā vai maisiņā un veido groziņu dekora krēma galotnītes, nobeigumā pārkaisot ar kakao pulveri

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Kokosriekstu un karameļu popkorns

Piektdienas atpūtas vakars

Piektdiena, iespējams, ir nedēļas labākā diena, un piektdienas atpūtas vakars ir labākais veids, kā nosvinēt darba nedēļas noslēgumu. Mums ir receptes tavam piektdienas atpūtas vakaram.

Blondīnes ar ērkšķogu marmelādi

Cepsim plātsmaizes pašas

Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.

Chococoffee

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Pankūkas ar ābolu mērci un citronu krēmu

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Apelsīnu marmelāde

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.