Grieķu maize ar rozmarīnu

Atzīme (0 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

250 g ūdens
25 g presētā rauga
6 g sāls
30 g olīveļļas gatavojot cepeškrāsnī / 6 g olīveļļas gatavojot maizes mašīnā
88 g Dansukker Tumšā cukura sīrupa. Var izmantot arī Dzidro vai Zeltaino sīrupu
35 g rozīņu (pirms tam tās noskalo un iemērc nelielā siltā ūdens daudzumā)
1 g rozmarīna
1 g koriandra
375 g kviešu miltu
75 g rudzu miltu
1 ola pārsmērēšanai (gatavojot cepeškrāsnī)

Instrukcijas

Gatavošana cepeškrāsnī

Siltā ūdenī izšķīdina raugu, sāli, sīrupu, un iemaisa smalki saberztu rozmarīnu un koriandru. Tad pievieno kviešu miltus, rudzu miltus un olīveļļu. Mīklu mīca, līdz tā iegūst viendabīgu konsistenci un vairs nelīp pie rokām un trauka malām, tad pārklāj ar dvielīti un atstāj raudzēties siltā vietā apmēram stundu. Pēc tam mīklu vēlreiz kārtīgi samīca, beigās iemīca uzbriedinātās rozīnes. Ar slapjām rokām no mīklas veido kukulīti, novieto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota un izkaisīta ar miltiem. Raudzē siltā vietā apmēram 1 stundu. Ja vēlas spīdīgu garoziņu, pirms cepšanas pārsmērē ar olu. Maizi liek līdz 175°C uzkarsētā krāsnī. Cep aptuveni 30 minūtes, līdz maize iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Pārbauda gatavību ar koka irbulīti.

Gatavošana maizes mašīnā

Ieber sastāvdaļas maizes mašīnā un izvēlas programmu 750g maizes (baltmaizes un rupjmaizes) cepšanai, kas ilgst apmēram 3 stundas 20 minūtes. Norāda tādu garozas krāsu, kādu vēlas.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Burkānkūkas suflē

Valsts svētkiem un svinībām

Latvijas valstij nozīmīgās dienās vēlamies godāt savu zemi, tradīcijas un karoga krāsas. Šeit atradīsiet gan klasiskus latviešu ēdienus, gan mūsdienīgas interpretācijas, ceļot godā latviskās garšas un tradīcijas.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.