Grauzdētas mandeles ar apelsīniem un garšvielām

Grauzdētas mandeles ar apelsīniem un garšvielām
(0)

  • 250 g blanšētu mandeļu
  • 250 g Dansukker baltā cukurbiešu cukura
  • 75 ml ūdens

Garšvielas

  • 1 apelsīna miza
  • 1/2 ēdamkar. malta kanēļa
  • 1 tējkar. malta kardamona
  • 1/2 tējkar. malta ingvera

Katliņā uz straujas uguns, ar dakšiņu apmaisot, uzvāra ūdeni, cukuru, mandeles, apelsīna miziņu un garšvielas. Samazina liesmu un turpina vārīt, līdz ūdens pilnīgi iztvaikojis, bet cukurs – atkal kristalizējies un aplipis mandelēm lielos gabalos. Mandeles izber uz pergamenta papīra, ar dakšiņas palīdzību atdala vienu no otras un atdzesē.