Granola

Dažādo savas brokastis ar granolu musli vietā. Atšķirībā no musli granola ir brūnināta cepeškrāsnī un ēdama pat bez jogurta piedevas. Pagatavo savu granolu no mandelēm, lazdu riekstiem, ķirbju un saulespuķu sēklām un rudzu pārslām, kas būs brīnišķīgs dienas sākums!

Apmēram 1 litrs.

40 minūtes

Atzīme (1 gab)

Sastāvdaļas

30 g mandeļu
30 g lazdu riekstu
75 g saulespuķu sēklu
175 g auzu pārslu
120 g rudzu pārslu
80 g ķirbju sēklu
60 g linsēklu
40 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
100 ml rapšu eļļas
40 g kokosriekstu skaidiņu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C.

Mandeles, riekstus un saulespuķu sēkliņas viegli sasmalcina blenderī (pāris sekundes). Visas sausās sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu pārslas, ber cepešpannā uz cepampapīra. Pārlej ar sīrupa un eļļas maisījumu un kārtīgi izmaisa.

Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes, pa laikam apmaisot (vismaz 3 reizes cepšanas laikā).

Izņem granolu no cepeškrāsns un atdzesē. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un samaisa. Uzlgabā cieši noslēgtā stikla traukā.

Kā šo recepti gatavo bloga garsigalatvija.lv saimniece Sandra Ošiņa, skaties videorecepti te!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi

Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas

Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi

Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.