Granola

Dažādo savas brokastis ar granolu musli vietā. Atšķirībā no musli granola ir brūnināta cepeškrāsnī un ēdama pat bez jogurta piedevas. Pagatavo savu granolu no mandelēm, lazdu riekstiem, ķirbju un saulespuķu sēklām un rudzu pārslām, kas būs brīnišķīgs dienas sākums!

Apmēram 1 litrs.

PT40M

40 minūtes

Atzīme (81 gab)

Novērtējiet recepti

Sastāvdaļas

30 g mandeļu
30 g lazdu riekstu
75 g saulespuķu sēklu
175 g auzu pārslu
120 g rudzu pārslu
80 g ķirbju sēklu
60 g linsēklu
40 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
100 ml rapšu eļļas
40 g kokosriekstu skaidiņu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C.

Mandeles, riekstus un saulespuķu sēkliņas viegli sasmalcina blenderī (pāris sekundes). Visas sausās sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu pārslas, ber cepešpannā uz cepampapīra. Pārlej ar sīrupa un eļļas maisījumu un kārtīgi izmaisa.

Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes, pa laikam apmaisot (vismaz 3 reizes cepšanas laikā).

Izņem granolu no cepeškrāsns un atdzesē. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un samaisa. Uzlgabā cieši noslēgtā stikla traukā.

Kā šo recepti gatavo bloga garsigalatvija.lv saimniece Sandra Ošiņa, skaties videorecepti te!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Helovīna cepumi

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Pavlova ar mascarpone krēmu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Karstā šokolāde

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs

Čatnijs - pikanta piedeva

Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Ķirbju tarte ar kumelīšu meringu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.