Granola

Dažādo savas brokastis ar granolu musli vietā. Atšķirībā no musli granola ir brūnināta cepeškrāsnī un ēdama pat bez jogurta piedevas. Pagatavo savu granolu no mandelēm, lazdu riekstiem, ķirbju un saulespuķu sēklām un rudzu pārslām, kas būs brīnišķīgs dienas sākums!

Apmēram 1 litrs.

40 minūtes

Atzīme (21 gab)

Sastāvdaļas

30 g mandeļu
30 g lazdu riekstu
75 g saulespuķu sēklu
175 g auzu pārslu
120 g rudzu pārslu
80 g ķirbju sēklu
60 g linsēklu
40 g Dansukker nerafinētā cukurniedru cukura
70 g Dansukker Zeltainā sīrupa
100 ml rapšu eļļas
40 g kokosriekstu skaidiņu

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 180 °C.

Mandeles, riekstus un saulespuķu sēkliņas viegli sasmalcina blenderī (pāris sekundes). Visas sausās sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu pārslas, ber cepešpannā uz cepampapīra. Pārlej ar sīrupa un eļļas maisījumu un kārtīgi izmaisa.

Cep krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes, pa laikam apmaisot (vismaz 3 reizes cepšanas laikā).

Izņem granolu no cepeškrāsns un atdzesē. Pievieno kokosriekstu skaidiņas un samaisa. Uzlgabā cieši noslēgtā stikla traukā.

Kā šo recepti gatavo bloga garsigalatvija.lv saimniece Sandra Ošiņa, skaties videorecepti te!

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Acu trifeles

Halloween

Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Marinēti ķirbji ar cidoniju sīrupu

Rudens bagātība ķirbis

Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Bumbieru kūka ar rozmarīnu

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī

No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā. Bumbieru tarte ar kazas sieru vai ābolu pildījums virtuļiem ir tikai pāris no plašās recepšu kolekcijas, ko piedāvājam jūsu uzmanībai.

Ābolu biezenis

Iecienītie āboli

Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.

Šokolādes makarūni

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.

Klasiskais brūkleņu ievārījums

Meža veltes brūklenes

Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.