Sastāvdaļas
375 ml miltu
50 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 tbsp Dansukker vaniļas cukura
150 g mīksta sviesta vai margarīna
Pildījumam
300 ml saldā krējuma
175 g sviesta vai margarīna
200 ml Dansukker brūnā niedru cukura
50 ml Dansukker cukurniedru sīrupa
1 t.kar. apelsīnu sulas koncentrāta
Dekorēšanai
200 g Marabou piena šokolādes ar apelsīniem
Instrukcijas
Mīklas sastāvdaļas sastrādā vijīgā masā un izklāj ietaukotā veidnē apm. 20 x 30 cm izmērā. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 175 °C temperatūrā 20 minūtes.
Apelsīnu rūpīgi nomazgā, un norīvē miziņu. Visas pildījuma sastāvdaļas liek katliņā un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz veidojas bieza karamele. Tās gatavību pārbauda, ielejot tējkaroti gatavās masas aukstā ūdenī. Ja masa neizšķīst, tā ir gatava. Karameli pārziež gatavajam cepumam un liek ledusskapī, lai sastingst.
Kā trešo veido šokolādes kārtu. Šokolādi izkausē ūdens peldē un pārklāj cepumam. Kad šokolādes kārta sāk atdzist, ar dakšiņu veido dekoratīvu rakstu. Uzglabā vēsā vietā. Gabaliņos griež tieši pirms pasniegšanas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai
Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Gardumi ar vasaras ogām
Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Sīrupi vasarā
Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Burvīgās avenes
Mūsu burvīgās avenes ar savu patīkamo garšu lieliski iederas konditorejas izstrādājumos un desertos, un, tāpat kā zemenes, tās var ēst svaigas. Avenes atradīsi gan augļu dārzā, gan mežā. Izmanto avenes gan mājās gatavotos pīrāgos, gan aveņu krēmos.

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.