Gardās apelsīnu kūciņas

20 gab.
Gardās apelsīnu kūciņas
Vērtējums: ( 0 gab.)

Sastāvdaļas

375 ml miltu
50 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 tbsp Dansukker vaniļas cukura
150 g mīksta sviesta vai margarīna

Pildījumam
300 ml saldā krējuma
175 g sviesta vai margarīna
200 ml Dansukker brūnā niedru cukura
50 ml Dansukker cukurniedru sīrupa
1 t.kar. apelsīnu sulas koncentrāta

Dekorēšanai
200 g Marabou piena šokolādes ar apelsīniem


Mīklas sastāvdaļas sastrādā vijīgā masā un izklāj ietaukotā veidnē apm. 20 x 30 cm izmērā. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 175 °C temperatūrā 20 minūtes.

Apelsīnu rūpīgi nomazgā, un norīvē miziņu. Visas pildījuma sastāvdaļas liek katliņā un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz veidojas bieza karamele. Tās gatavību pārbauda, ielejot tējkaroti gatavās masas aukstā ūdenī. Ja masa neizšķīst, tā ir gatava. Karameli pārziež gatavajam cepumam un liek ledusskapī, lai sastingst.

Kā trešo veido šokolādes kārtu. Šokolādi izkausē ūdens peldē un pārklāj cepumam. Kad šokolādes kārta sāk atdzist, ar dakšiņu veido dekoratīvu rakstu. Uzglabā vēsā vietā. Gabaliņos griež tieši pirms pasniegšanas.

Šo recepti sastādīja

Dansukker