Sastāvdaļas
375 ml miltu
50 ml Dansukker gaišā Muscovado cukura
2 tbsp Dansukker vaniļas cukura
150 g mīksta sviesta vai margarīna
Pildījumam
300 ml saldā krējuma
175 g sviesta vai margarīna
200 ml Dansukker brūnā niedru cukura
50 ml Dansukker cukurniedru sīrupa
1 t.kar. apelsīnu sulas koncentrāta
Dekorēšanai
200 g Marabou piena šokolādes ar apelsīniem
Instrukcijas
Mīklas sastāvdaļas sastrādā vijīgā masā un izklāj ietaukotā veidnē apm. 20 x 30 cm izmērā. Cep cepeškrāsns vidējā daļā 175 °C temperatūrā 20 minūtes.
Apelsīnu rūpīgi nomazgā, un norīvē miziņu. Visas pildījuma sastāvdaļas liek katliņā un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz veidojas bieza karamele. Tās gatavību pārbauda, ielejot tējkaroti gatavās masas aukstā ūdenī. Ja masa neizšķīst, tā ir gatava. Karameli pārziež gatavajam cepumam un liek ledusskapī, lai sastingst.
Kā trešo veido šokolādes kārtu. Šokolādi izkausē ūdens peldē un pārklāj cepumam. Kad šokolādes kārta sāk atdzist, ar dakšiņu veido dekoratīvu rakstu. Uzglabā vēsā vietā. Gabaliņos griež tieši pirms pasniegšanas.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.