Sastāvdaļas
8-12 plūškoka ziedu ķekari
150 g miltu
15 g Dansukker baltā smalkā cukura
½ g sāls
2 olu dzeltenumi
2 olu baltumi
300 ml ūdens
30 ml šķidrā margarīna
Eļļa fritēšanai
Apviļāšanai
Dansukker baltais smalkais cukurs
Zemeņu mērcei
250 g zemeņu
15 g Dansukker pūdercukura
Instrukcijas
Vispirms pagatavo mērci. Sasmalcina zemenes šķidrā masā ar dakšiņu vai blenderi. Iemaisa pūdercukuru un noliek malā. Plūškoka ziedu ķekarus izpurina, lai atbrīvotos no vaļīgiem ziediem. Bļodā samaisa miltus, cukuru un sāli. Piemaisa olu dzeltenumus, pakāpeniski pievieno ūdeni un kuļ, līdz mīkla kļūst viendabīga. Iemaisa margarīnu. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Ziedu ķekarus iegremdē mīklā un tad fritē katliņā ar eļļu, kas uzkarsēta līdz 180°C. Svaigi fritētos ķekarus apviļā cukurā un kārto uz deserta šķīvjiem. Pasniedz nekavējoties ar zemeņu mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Cepsim plātsmaizes pašas
Cept plātsmaizes ir vienkārši un praktiski, turklāt viss būs pašas pagatavots. Īsti laikā, ja plānojat rīkot viesības vai ielūgt kolēģus uz kafijas pauzi.