8-12 plūškoka ziedu ķekari
150 g miltu
15 g Dansukker baltā smalkā cukura
½ g sāls
2 olu dzeltenumi
2 olu baltumi
300 ml ūdens
30 ml šķidrā margarīna
Eļļa fritēšanai
Apviļāšanai
Dansukker baltais smalkais cukurs
Zemeņu mērcei
250 g zemeņu
15 g Dansukker pūdercukura
Vispirms pagatavo mērci. Sasmalcina zemenes šķidrā masā ar dakšiņu vai blenderi. Iemaisa pūdercukuru un noliek malā. Plūškoka ziedu ķekarus izpurina, lai atbrīvotos no vaļīgiem ziediem. Bļodā samaisa miltus, cukuru un sāli. Piemaisa olu dzeltenumus, pakāpeniski pievieno ūdeni un kuļ, līdz mīkla kļūst viendabīga. Iemaisa margarīnu. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Ziedu ķekarus iegremdē mīklā un tad fritē katliņā ar eļļu, kas uzkarsēta līdz 180°C. Svaigi fritētos ķekarus apviļā cukurā un kārto uz deserta šķīvjiem. Pasniedz nekavējoties ar zemeņu mērci.
Šo recepti sastādīja