Sastāvdaļas
8-12 plūškoka ziedu ķekari
150 g miltu
15 g Dansukker baltā smalkā cukura
½ g sāls
2 olu dzeltenumi
2 olu baltumi
300 ml ūdens
30 ml šķidrā margarīna
Eļļa fritēšanai
Apviļāšanai
Dansukker baltais smalkais cukurs
Zemeņu mērcei
250 g zemeņu
15 g Dansukker pūdercukura
Instrukcijas
Vispirms pagatavo mērci. Sasmalcina zemenes šķidrā masā ar dakšiņu vai blenderi. Iemaisa pūdercukuru un noliek malā. Plūškoka ziedu ķekarus izpurina, lai atbrīvotos no vaļīgiem ziediem. Bļodā samaisa miltus, cukuru un sāli. Piemaisa olu dzeltenumus, pakāpeniski pievieno ūdeni un kuļ, līdz mīkla kļūst viendabīga. Iemaisa margarīnu. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā mīklā. Ziedu ķekarus iegremdē mīklā un tad fritē katliņā ar eļļu, kas uzkarsēta līdz 180°C. Svaigi fritētos ķekarus apviļā cukurā un kārto uz deserta šķīvjiem. Pasniedz nekavējoties ar zemeņu mērci.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Lieliski sasilda aukstajā laikā
Piedāvājam receptes tējas, kafijas un karstas šokolādes pagatavošanai. Pagatavotos dzērienus varēsiet ņemt līdzi termosā vai baudīt mājās visas dienas garumā.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.