Sastāvdaļas
200 g zemesriekstu
100 g pistāciju
210 g Dansukker ekoloģiskā cukura
250 g Dansukker Zeltainā sīrupa
120 g Glikozes sīrupa
85 g ūdens
2 olas baltumi (75 g)
Instrukcijas
Cepeškrāsni noregulē uz 125 °C.
Riekstus mazliet sasmalcina un apgrauzdē cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes. Cukuru, sīrupus un ūdeni katliņā strauji uzkarsē līdz 150 °C. Precizitātei izmanto termometru. Kamēr sīrups silst, olu baltumus saputo stingrās putās. Kad sīrups sasniedzis nepieciešamo temperatūru, to tievā strūkliņā lej olu baltumos, nepārtraucot enerģiski putot. Putošanu turpina vēl 10 minūtes, līdz nugas masa kļuvusi bieza un elastīga. Jo ilgāk puto, jo cietāka un košļājamāka būs nuga. Masā iemaisa grauzdētus riekstus. Maisījumu lej ietaukotā, ar pergamentpapīru izklātā formā ampēram 20x30 cm. Nolīdzina ar silikona lāpstiņu vai ietaukotām rokām. Nugu atstāj uz nakti istabas temperatūrā. Pārkaisa ar pūdercukuru un sagriež mazākos gabalos. Nugu uzglabā cieši aizvākotā stikla traukā, gabaliņus atdalot vienu no otra ar pergamentpapīru.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Konservēti vasaras dārzeņi
Uzglabā gabaliņu vasaras burkās. Ar konservētiem dārzeņiem varēsi paildzināt vasaras garšu. Perfekti grila vakaru galdam.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Mellenes – labākās meža ogas
Mellenes tomēr ir labākās meža ogas. Melleņu sezona sākas jūlijā un var ilgt līdz rudens sākumam. Izmanto meža melleņu iespējas un cep pīrāgus, gatavo ievārījumus un sīrupus.

Ievārījumi un sīrupi
Savu ievārījumu un sīrupu pagatavošana ir vienkārša. Cukurs izceļ ogu un augļu garšu un ļauj uzglabāt ievārījumu droši un ilgi.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu.