Franču nuga ar zemesriekstiem un pistācijām

35 gab.

1 stunda + 24 stundas

Atzīme (7 gab)

Sastāvdaļas

200 g zemesriekstu
100 g pistāciju
210 g Dansukker ekoloģiskā cukura
250 g Dansukker Zeltainā sīrupa
120 g Glikozes sīrupa
85 g ūdens
2 olas baltumi (75 g)

Instrukcijas

Cepeškrāsni noregulē uz 125 °C.
Riekstus mazliet sasmalcina un apgrauzdē cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes. Cukuru, sīrupus un ūdeni katliņā strauji uzkarsē līdz 150 °C. Precizitātei izmanto termometru. Kamēr sīrups silst, olu baltumus saputo stingrās putās. Kad sīrups sasniedzis nepieciešamo temperatūru, to tievā strūkliņā lej olu baltumos, nepārtraucot enerģiski putot. Putošanu turpina vēl 10 minūtes, līdz nugas masa kļuvusi bieza un elastīga. Jo ilgāk puto, jo cietāka un košļājamāka būs nuga. Masā iemaisa grauzdētus riekstus. Maisījumu lej ietaukotā, ar pergamentpapīru izklātā formā ampēram 20x30 cm. Nolīdzina ar silikona lāpstiņu vai ietaukotām rokām. Nugu atstāj uz nakti istabas temperatūrā. Pārkaisa ar pūdercukuru un sagriež mazākos gabalos. Nugu uzglabā cieši aizvākotā stikla traukā, gabaliņus atdalot vienu no otra ar pergamentpapīru.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Ievārījumu un marmelādes

Receptes garšīgu ievārījumu un marmelādes pagatavošanai

Izmanto vasaras augļus un ogas, un ieskaties mūsu lietderīgajās ievārījuma un marmelādes receptēs. Ideāli noder uz brokastu maizēm, samaisojot ar jogurtu, vai arī kopā ar pankūkām. Ar Ievārījuma cukuru ir pavisam vienkārši pagatavot un baudīt mājās gatavotus ievārījumus un marmelādes.

Saldējums ar ievārījumu un cepumiem

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Rabarberu un zemeņu siera kūka

Gardumi ar vasaras ogām

Cep konditorejas izstrādājumus ar vasaras ogām un cienā ar mājās gatavotiem gardumiem. Pīrāgs vai kūka ar svaigām, skābenām ogām ir lielisks gardums pēcpusdienas kafijas pauzē. Izmanto vasaras ogas un svini brīvdienas.

Rabarberu limonāde

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Cienā ar slāpes remdējošiem dzērieniem vasaras karstumā! Pagatavo mājās Zemeņu limonādi, ko paņemt līdzi uz pludmali, vai arī Aveņu Jamtini ar citronu, kas ir bezalkoholiska alternatīva vasaras ballītēm. Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Plūškoka Panna Cotta ar laima sulā marinētām ogām

Vasaras deserti

Karstā laikā ir īpaši patīkami, ja vari cienāt ar saldskābu un atsvaidzinošu vasaras desertu, ko pasniedz grila vakara vai vasaras ballītes noslēgumā. Šeit atradīsi brīnišķīgus vasaras desertus, kas noderēs gan tiem, kas vēlas vienkāršākas alternatīvas, gan tiem, kas vēlas izmēģināt ko nedaudz sarežģītāku.

Sīrupi vasarā

Sīrupi vasarā

Gatavo sīrupus vasarā un uzglabā savas iemīļotākās ogas un augļus pudelēs. Pagatavot sīrupu ir vieglāk nekā tu domā. Skaties zemāk mūsu lieliskās receptes iedvesmai. Sīrupu vari pasniegt uzreiz vai arī noglabāt gaidāmajam tumšajam gadalaikam. Uzglabā vēsā vietā vai sasaldē.