Franču nuga ar zemesriekstiem un pistācijām

Franču nuga ar zemesriekstiem un pistācijām

35 gab. 1 stunda + 24 stundas
Franču nuga ar zemesriekstiem un pistācijām
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 200 g zemesriekstu
  • 100 g pistāciju
  • 210 g Dansukker ekoloģiskā cukura
  • 250 g Dansukker Zeltainā sīrupa
  • 120 g Glikozes sīrupa
  • 85 g ūdens
  • 2 olas baltumi (75 g)

Cepeškrāsni noregulē uz 125 °C.
Riekstus mazliet sasmalcina un apgrauzdē cepeškrāsnī apmēram 20 minūtes. Cukuru, sīrupus un ūdeni katliņā strauji uzkarsē līdz 150 °C. Precizitātei izmanto termometru. Kamēr sīrups silst, olu baltumus saputo stingrās putās. Kad sīrups sasniedzis nepieciešamo temperatūru, to tievā strūkliņā lej olu baltumos, nepārtraucot enerģiski putot. Putošanu turpina vēl 10 minūtes, līdz nugas masa kļuvusi bieza un elastīga. Jo ilgāk puto, jo cietāka un košļājamāka būs nuga. Masā iemaisa grauzdētus riekstus. Maisījumu lej ietaukotā, ar pergamentpapīru izklātā formā ampēram 20x30 cm. Nolīdzina ar silikona lāpstiņu vai ietaukotām rokām. Nugu atstāj uz nakti istabas temperatūrā. Pārkaisa ar pūdercukuru un sagriež mazākos gabalos. Nugu uzglabā cieši aizvākotā stikla traukā, gabaliņus atdalot vienu no otra ar pergamentpapīru.

Šo recepti sastādīja

Dansukker

;