Focaccia

Pagatavo savu fokačas maize mājās. Vismīkstākā un gardākā maize svētku galdam! Tumšais sīrups gan vieglāk atdzīvina un baro raugu, gan piešķir dūmakaini zeltainu toni un vieglu karameles aromātu.

Apmēram 20 gab.

1 stunda + 2 stundas uzrūgšanai

Atzīme (0 gab)

Sastāvdaļas

25 g rauga
400 ml ūdens
50 ml olīveļļas
60 g Dansukker Tumšā sīrupa
480-510 g kviešu miltu
2 g sāls

Virskārtai
1 bumbieris
2 vīģes
2 rozmarīna zariņi
olīveļļa
Dansukker Dzidrais sīrups
Sāls pārslas

Instrukcijas

Bļodā sadrupina raugu un pievieno siltu ūdeni. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno olīveļļu, sīrupu un gandrīz visus kviešu miltus. Samīca mīklu.

Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un kviešu miltus un turpina mīcīt mīklu vēl 5 minūtes. Mīklai jābūt diezgan irdenai/mīkstai.

Apmēram 25x30 cm lielu cepamformu ieziež ar olīveļļu un ieliek tajā mīklā. Virsu apsmērē ar olīveļļu un ar rokām nedaudz iespiež. Pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj uzrūgt 1,5-2 stundas. Jo ilgāks rūgšanas laiks, jo garšīgāka un gaisīgāka būs izceptā fokača.

Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.

Bumbierus sagriež šķēlēs, vīģes pārgriež uz pusēm. Ar ieeļļotiem pirkstiem mīklā izveido iedobītes un liek tajās bumbierus, vīģes un rozmarīnu. Pārslaka ar olīveļļu, sīrupu un pārkaisa ar sāls pārslām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Valentīns klāj svētku galdu

Visu mīlētāju diena ir katra diena visa gada garumā. Bet tieši 14. februārī mīlestībai ir atvēlēta īpaša vieta. Tad ir viespiemērotākais laiks pagatavot īpaši baudāmu ēdienu pagatavošanai.

Ziemas izbraucieni

Lai viegli slīd, lai sārtums vaigos un priecīgs prāts! Uzņemiet enerģiju, dodoties brīvdienās uz kalniem.

Pankūkas

Bērniem garšo pankūkas. Protams, arī pieaugušajiem tās garšo. Pankūkas lieliski noder gan līdzņemšanai ceļā, gan kā uzkoda, vēlās brokastis vai saldais ēdiens.

Citrusaugļu laiks

Kas gan ir labāks par rīta sākumu, uz maizes uzziežot pašgatavotu marmelādi? Lai par iedvesmu kalpo šīs sezonas citrusaugļi!

Lieliski sasilda aukstajā laikā

Mūsu kaprīzajā, ziemeļnieciskajā klimata joslā karstie dzērieni ir cieņā visos gadalaikos. Taču visaugstāk tos novērtē rudenī, kad kļūst vēsāks, un ziemā, kad vajag kaut ko siltu, lai sasildītos pēc slēpošanas izpriecām.

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot?