Focaccia

Pagatavo savu fokačas maize mājās. Vismīkstākā un gardākā maize svētku galdam! Tumšais sīrups gan vieglāk atdzīvina un baro raugu, gan piešķir dūmakaini zeltainu toni un vieglu karameles aromātu.

Apmēram 20 gab.

1 stunda + 2 stundas uzrūgšanai

Atzīme (8 gab)

Sastāvdaļas

25 g rauga
400 ml ūdens
50 ml olīveļļas
60 g Dansukker Tumšā sīrupa
480-510 g kviešu miltu
2 g sāls

Virskārtai
1 bumbieris
2 vīģes
2 rozmarīna zariņi
olīveļļa
Dansukker Dzidrais sīrups
Sāls pārslas

Instrukcijas

Bļodā sadrupina raugu un pievieno siltu ūdeni. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno olīveļļu, sīrupu un gandrīz visus kviešu miltus. Samīca mīklu.

Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un kviešu miltus un turpina mīcīt mīklu vēl 5 minūtes. Mīklai jābūt diezgan irdenai/mīkstai.

Apmēram 25x30 cm lielu cepamformu ieziež ar olīveļļu un ieliek tajā mīklā. Virsu apsmērē ar olīveļļu un ar rokām nedaudz iespiež. Pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj uzrūgt 1,5-2 stundas. Jo ilgāks rūgšanas laiks, jo garšīgāka un gaisīgāka būs izceptā fokača.

Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.

Bumbierus sagriež šķēlēs, vīģes pārgriež uz pusēm. Ar ieeļļotiem pirkstiem mīklā izveido iedobītes un liek tajās bumbierus, vīģes un rozmarīnu. Pārslaka ar olīveļļu, sīrupu un pārkaisa ar sāls pārslām.

Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Vasaras kūka

Kūkas vasaras svinībām un svētkiem

Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!

Mandeļu kūka ar rabarberiem

Rabarberu laiks

Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?

Semifredo ar aveņu un pistāciju pildījumu

Pagatavo saldējumu

Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!

Plūškoka kolins un Rabarberu sours

Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus

Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.

Rabarberu sīrups

Kafijas pauze saulē

Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.

Šokolādes kūka

Burvīgā šokolāde

Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.