Sastāvdaļas
25 g rauga
400 ml ūdens
50 ml olīveļļas
60 g Dansukker Tumšā sīrupa
480-510 g kviešu miltu
2 g sāls
Virskārtai
1 bumbieris
2 vīģes
2 rozmarīna zariņi
olīveļļa
Dansukker Dzidrais sīrups
Sāls pārslas
Instrukcijas
Bļodā sadrupina raugu un pievieno siltu ūdeni. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno olīveļļu, sīrupu un gandrīz visus kviešu miltus. Samīca mīklu.
Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un kviešu miltus un turpina mīcīt mīklu vēl 5 minūtes. Mīklai jābūt diezgan irdenai/mīkstai.
Apmēram 25x30 cm lielu cepamformu ieziež ar olīveļļu un ieliek tajā mīklā. Virsu apsmērē ar olīveļļu un ar rokām nedaudz iespiež. Pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj uzrūgt 1,5-2 stundas. Jo ilgāks rūgšanas laiks, jo garšīgāka un gaisīgāka būs izceptā fokača.
Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.
Bumbierus sagriež šķēlēs, vīģes pārgriež uz pusēm. Ar ieeļļotiem pirkstiem mīklā izveido iedobītes un liek tajās bumbierus, vīģes un rozmarīnu. Pārslaka ar olīveļļu, sīrupu un pārkaisa ar sāls pārslām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?
Kūkas vasaras svinībām un svētkiem
Pienācis laiks izlaidumam, mācību gada beigām, Jāņiem vai citiem vasaras svētkiem? Šeit atradīsi iedvesmojošas kūku receptes pavasara un vasaras ballītei!
Rabarberu laiks
Rabarberu pīrāgs ir klasisks gardums, taču kāpēc gan nepamēģināt pagatavot rabarberu smalkmaizītes vai rabarberu kompotu?
Pagatavo saldējumu
Kāpēc gan pirkt saldējumu, ja to var pagatavot pats! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās saldējuma receptes, bet tu, protams, vari eksperimentēt arī ar savām iemīļotākajām receptēm!
Ielūdziet draugus nobaudīt veldzējošus dzērienus
Mums ir labākās receptes, kas remdēs tavas un viesu slāpes.
Kafijas pauze saulē
Uzklāj galdu kafijas pauzei pavasara saulītē! Šeit esam apkopojuši mūsu labākās receptes, kā pagatavot smalkmaizītes brīnišķīgai pēcpusdienai uz balkona, parkā vai dārzā.
Burvīgā šokolāde
Mmm! Kas gan var būt labāks par gardu šokolādes kūku ar īpašu pildījumu, kas liek dvēselei līksmot? Tas var būt atsevišķs mirklis dzīves saldināšanai vai arī labas maltītes nobeigums.