Sastāvdaļas
25 g rauga
400 ml ūdens
50 ml olīveļļas
60 g Dansukker Tumšā sīrupa
480-510 g kviešu miltu
2 g sāls
Virskārtai
1 bumbieris
2 vīģes
2 rozmarīna zariņi
olīveļļa
Dansukker Dzidrais sīrups
Sāls pārslas
Instrukcijas
Bļodā sadrupina raugu un pievieno siltu ūdeni. Maisa, līdz raugs ir izšķīdis. Pievieno olīveļļu, sīrupu un gandrīz visus kviešu miltus. Samīca mīklu.
Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un kviešu miltus un turpina mīcīt mīklu vēl 5 minūtes. Mīklai jābūt diezgan irdenai/mīkstai.
Apmēram 25x30 cm lielu cepamformu ieziež ar olīveļļu un ieliek tajā mīklā. Virsu apsmērē ar olīveļļu un ar rokām nedaudz iespiež. Pārklāj ar pārtikas plēvi un ļauj uzrūgt 1,5-2 stundas. Jo ilgāks rūgšanas laiks, jo garšīgāka un gaisīgāka būs izceptā fokača.
Noregulē cepeškrāsni uz 175 °C.
Bumbierus sagriež šķēlēs, vīģes pārgriež uz pusēm. Ar ieeļļotiem pirkstiem mīklā izveido iedobītes un liek tajās bumbierus, vīģes un rozmarīnu. Pārslaka ar olīveļļu, sīrupu un pārkaisa ar sāls pārslām.
Vēlies uzzināt ko vairāk par Nordic Sugar un mūsu produktiem un pakalpojumiem?

Halloween
Ļaujiet bērniem tērpties maskās, uzvelciet maskas arī paši un pārsteidziet visus ar gardiem saldumiem.

Āboli un bumbieri cepeškrāsnī
No dārza atnesti svaigi un norasojuši vai veikala plauktā izvēlēti skaisti un ekskluzīvi – āboli un bumbieri lieliski noder dažādu kūku un desertu gatavošanā.

Meža veltes brūklenes
Brūklenes ir perfektas ogas, jo tās saglabā savas vērtīgās īpašības visas ziemas garumā. Uzglabā tās ūdenī, svaigi samaltas ar cukuru vai ievārījumā. Izmanto ikreiz kā piedevu cepumiem, kūkai, desertam vai mērcei. Receptes - zemāk.

Čatnijs - pikanta piedeva
Čatnija izcelsme ir indiešu kulinārijā, un tas visbiežāk sastāv no konservētiem augļiem, cukura un garšvielām. Čatnijs ir laba piedeva vairākumam ēdienu, un tas pastiprina ēdiena garšu. Esam apkopojuši mūsu labākās čatnija receptes, kuras varēsi izmantot, gatavojot ēdienus.

Rudens bagātība ķirbis
Ceļam ķirbi goda vietā! Tā košais mīkstums ir brīnišķīga daudzu ēdienu sastāvdaļa. Tas lieliski iederas kā pamatsastāvdaļa zupā, gan kā biezinātājs pankūkās vai kēksā. Izmanto katru iespēju ķirbi iekļaut savā ēdienkartē. Receptes iedvesmai - zemāk.

Iecienītie āboli
Vieni no vasaras pēdējiem augļiem ir āboli – gardi, sulīgi un veselīgi. Tos var pagatavot dažādos veidos. Mēs piedāvājam receptes, kā var pagatavot gardus konditorejas izstrādājumus no svaigiem āboliem, kā arī sulas un ābolu marmelādes receptes ilgākai ābolu uzglabāšanai.