Ērkšķogu marmelāde

1 litrs 30 minūtes
Labs veids, kā izmantot ērkšķogu ražu, ir pagatavot no tās marmelādi. Pievieno ēkšķogu marmelādi gan sviestmaizēm, gan tortēm un pīrāgiem.
Ērkšķogu marmelāde
Vērtējums: (0gab.)

Sastāvdaļas

  • 500 g ērkšķogu
  • 50 ml ūdens
  • 500 g Dansukker Ievārījuma cukura
  • 1 kanēļa standziņa

Ērkšķogas attīra no kātiņiem un kauslapiņām, noskalo, pievieno mazliet ūdens un apvāra 3 minūtes.

Izkarsētās ogas blenderī sasmalcina. Pievieno cukuru un kanēļa standziņu. Vēlreiz uzkarsē un vāra 10 minūtes.

Nosmeļ putas un pilda tīrās, izkarsētās burciņās. Cieši aizvāko un uzglabā tumšā, vēsā vietā.

Šo recepti sastādīja

Dansukker